Laatste nieuws:

CHESTERLAND, VS, 18 oktober 2011 11:37

Ringmuis bestuurt SolidWorks met gebaren (video)

Fabrikant Innovative Developments lijkt ‘in de ban van de ring’ met de aankondiging van een 3D-muis die je om je vinger draagt. Met de ring/muis is een computer te besturen door middel van intuïtieve gebaren. De ring moet de gebruiker bevrijden van alle ketens met de computer.

De Mycestro 3D ringmuis'
De Mycestro 3D ringmuis
1/1
Er is iets te zeggen voor het idee van een handsfree computerbesturing. Ook met een draadloze muis zit een gebruiker bijvoorbeeld nog steeds vast aan een tafeloppervlak. Met de Mycestro, zoals Innovative Developments haar vinding noemt, hoopt het bedrijf gebruikers een alternatief te bieden waarmee ze de controle over hun computer letterlijk in eigen hand nemen.

Eén ring om allen te regeren

Toepassingen van de ringmuis zijn legio volgens de fabrikant. Zo zou de gebruiker tijdens een PowerPoint-presentatie niet alleen dia's kunnen skippen, maar met de ring ook makkelijker meerdere programma's aan kunnen roepen. Dat scheelt een hoop heen- en weer geloop naar een computer of laptop. Ook voor tabletgebruik zou de ring een uitkomst kunnen zijn.

De Mycestro ringmuis in de praktijk

Ook voor kantoortoepassingen, zoals situaties waarbij engineers in 3D-paketten als Solidworks werken, kunnen de 3D-objecten nu met handgebaren worden gemanipuleerd. Ook in- en uitzoomen wordt mogelijk door je arm op een bepaalde manier te bewegen. Volgens Innovative Developments werk je met de Mycestro productiever omdat je minder vaak hoeft te schakelen tussen toetsenbord en muis.

In de auto zou je hiermee je navigatiesysteem kunnen bedienen, of zelfs een op de voorruit geprojecteerd hud (heads up display) kunnen opvragen. Thuis is de ring bijvoorbeeld geschikt voor multimediale toepassingen zoals interactieve televisie.

Veelbelovend?

Is zo'n ring nu echt fijner dan een toetsenbord en muis? De meningen over dit soort interfaces zijn verdeeld. Zo verwerkt fabrikant Apple bijvoorbeeld geen aanraakschermen in hun iMacs en monitoren omdat eigen onderzoek uitwees dat mensen het niet prettig vinden om gedurende langere tijd gebaren te moeten maken met een uitgestrekte hand.

Apple's voormalige topman Steve Jobs zei eind 2010 nog het volgende over verticale touch screens: "...het ziet er leuk uit tijdens een demo, maar na een tijdje voel je vermoeidheid en na een langere tijd valt je arm er bijna af." Of dit principe ook voor de ringmuis geldt, zal de gebruiker moeten beoordelen.


In onderstaand filmpje wordt een demonstratie gegeven van Solidworks, bestuurd met de ringmuis. Oordeel zelf of u op deze manier een complete werkdag zou kunnen volmaken. 

   

bron: Innovative Developments

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden