Laatste nieuws:

DEN HAAG, 24 januari 2010 22:19

Heemskerk onderzoekt 100 procent China-beleid

Naar aanleiding van signalen over een mogelijk zogenoemd 100 procent China-beleid doet staatssecretaris Heemskerk nader onderzoek. Heemskerk wil bekijken of dit beleid - waarover onder andere werd gesproken in de recente zaak rond de sluiting van een fabriek van Wärtsilä - echt bestaat. Hij onderzoekt wat het behelst en of het niet strijdig is met de internationale spelregels (WTO).

Wärtsilä onder druk naar China?'
Wärtsilä onder druk naar China?
1/1

China zou hebben geëist dat de fabrikant van scheepsmotoren en scheepsschroeven Wärtsilä zijn productie naar China verplaatst. In Nederland verdwijnen daardoor meer dan vijfhonderd banen. 

Eerlijke spelregels 

Heemskerk bekijkt de kwestie omdat het lijkt alsof China buitenlandse bedrijven onder druk zet om zich te vestigen in China. 'We hopen dat dat niet het geval is, want voor een open economie als de Nederlandse is het belangrijk dat er sprake is van eerlijke internationale spelregels en dat geen sprake is van protectionisme. Ook China heeft daar geen belang bij,' aldus Heemskerk.

De staatssecretaris onderzoekt de signalen en zal er indien nodig een punt van te maken binnen de Europese Unie en binnen de wereldhandelsorganisatie WTO als China zich niet houdt aan de internationale regels.

bron: Ministerie van Economische Zaken

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden