Laatste nieuws:

BOXTEL, 19 november 2008 15:14

Rationalisering van ontwerp en assemblage

Automatisering van handlingsystemen is één van de minst gestandaardiseerde gebieden van de werktuigbouwkunde. Om aan verschillende individuele eisen te kunnen voldoen, moesten gebruikers deze systemen ontwerpen en bouwen door componenten van verschillende fabrikanten te combineren en in sommige gevallen moesten zelfs de vereiste verbindingselementen worden ontworpen en gefabriceerd.

'
1/1

Het Cartesisch Motion bouwdoossysteem camoLINE maakt aan die situatie een einde. In dit nieuwe systeem combineert de fabrikant perfect aangepaste lineaire bewegingssystemen en motoren met pneumatische minisledes, compacte draaimodules en grijpers.

Bedrieglijk eenvoudig 

Grijpen, heffen, roteren, positioneren en plaatsen; al de functies die handlingsystemen moeten uitvoeren klinken bedrieglijk eenvoudig, maar het is zeker geen gemakkelijke opgave om ze in praktijk te brengen. Omdat ieder systeem op maat moet worden gemaakt voor de specifieke toepassing zijn ontwerpers zelden in staat om complete modules te gebruiken, zoals dat voor andere sectoren van de machinebouw mogelijk is.

De bouwdoos oplossing voor pick & place taken is een intelligente oplossing voor dit probleem. Het modulaire principe is verder uitgebouwd en verfijnd waardoor een bouwdoossysteem is gecreëerd, bestaande uit perfect passende en gemakkelijk te combineren lineaire bewegingssystemen en mechanische componenten die voldoen aan de behoeften van de algemenere toepassingen in de handling sector. Het grote voordeel voor gebruikers is, dat ze elektromechanische en pneumatische assen in een bijna ongelimiteerd aantal varianten kunnen combineren en snel de gekozen configuratie kunnen opbouwen op basis van deze innovatieve verbindingstechnologie. Dit elimineert een groot deel van de ontwerp- en montage-inspanningen van pick & place toepassingen en lineaire en X-Y portaalsystemen.

Lees het hele artikel in a&b 11/2008

bron: Bosch Rexroth

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden