Laatste themanieuws:

16 juni 2020 11:59

Zomer

'
1/1

Een hele normale tweede pinksterdag was het dit jaar niet. Officieel mag het zo zijn dat op deze dag de Heilige Geest wordt herdacht die neerdaalde uit de hemel, maar het religieuze karakter van deze gebeurtenis leek mij dit jaar nog verder ondergesneeuwd dan het voor velen om uiteenlopende redenen toch al is. Reden? Vanaf 12 uur 's middag mochten ‘we' weer naar het terras. Of het nieuws er die avond mee opende weet ik niet meer. Wel dat een enkele geïnterviewde bijna letterlijk tot tranen toe geroerd was. Mogelijk als gevolg van een iets te overvloedige viering van de ‘uitstorting' - van bier en andere alcoholische versnaperingen dan wel.

Meer gelijkenis met de betekenis van Pinksteren kon ik er niet in ontdekken. Ook niet of het wellicht de 49-ste dag na de eerste aankondiging van de minister-president was dat voor de horeca zicht was op licht aan het einde van de tunnel. Dat exacte getal heb ik trouwens even op moeten zoeken, moet ik bekennen. Dat Pinksteren zoveel dagen na Pasen begint, is niet iets dat ik paraat heb.

En dan op 3 juni de aankondiging dat ‘we' op zomervakantie mogen. Wel zelf uitzoeken of het verantwoord is om ergens naartoe te gaan. Of dat nu in Nederland is of ergens in Europa. Of voor de echte durfallen daarbuiten. Puntje is natuurlijk wel - en dat geldt dan vooral voor degenen die niet hier blijven - dat ‘Nederland' je niet gaat helpen als je er ergens vast komt te zitten. Eigen verantwoordelijkheid.

Terras- en restaurantbezoek, vakantie - ik kan de versoepelingen van de overheid voor bezoek aan deze sectoren alleen economisch begrijpen. Daar is uiteraard niets mis mee. Zolang serieus werk gemaakt blijft worden van het overeind houden van het mkb. Zeg ik ook niks over de verplichting in het OV je gezicht te bedekken met accessoires die de laatste tijd om hele andere redenen dan voorheen verongelijkte Kamervragen van de volksvertegenwoordigers hebben opgeroepen.

Maar goed. Een tip: probeer je ook op het strand te houden aan de ‘anderhalvemetersamenleving'. Maar niet door een al te diepe kuil te graven. Dat gaat niet om ‘uitstorting' maar mogelijke instorting. De redactie van AB wenst iedereen een mooie en veilige zomer toe.

Robin Zander,

Hoofdredacteur

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief