Laatste themanieuws:

17 februari 2014 09:46

Amateurs

Robin Zander - Hoofdredacteur ab'
Robin Zander - Hoofdredacteur ab
1/1

En ik maar denken dat het bij de Olympische Spelen gaat over ‘verbroedering tusschen de volkeren’. U kent het wel. ‘Alle Menschen werden Brüder’. Van dat archaïsch gedachtengoed. Het steekt bij menigeen in december de kop op. Maar een kop boven het maaiveld? We weten allemaal hoe het daar mee afloopt in het ‘Land van Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’.

Ik stel voor dat we daarom vanaf nu maar weer eens ‘eerlyck’ moeten zijn. Gelukkig geeft onze premier in dit opzicht wel het goede voorbeeld. Hij had de hectiek over zijn besluit om naar de Winterspelen te gaan voorzien en hij had geen moment getwijfeld of hij nu wel of niet moest gaan. Het was niet in hem opgekomen. Dat veel ‘menschen’ in het land dat niet begrepen en zich daar dan weer over opwonden deed hij af met de uitspraak: “Dat is heel vaak zo met politieke besluiten.” Dat we het maar weten. Stelletje…

Van een dergelijke uitspraak word ik dan weer heel blij. Het is mij nu duidelijk: De Olympische Spelen zijn een politiek spelletjesfestijn. En omdat politiek draait om geld en handelsbelangen – dat weet ik dan wel alweer heel lang – is het ‘saack’ dat wij ‘grootsch’ inzetten waar andere landen ‘versaacken’. Het is tenslotte ook niet meer dan een handelsreis. Maar dan wel weer een voor amateurs. Want het zijn tenslotte toch alleen amateurs die aan de Olympische Spelen mogen meedoen.

Als politicus zou ik dan niet zo staan te trappelen om aan deze trip deel te nemen. En daarmee impliciet dus ook het staatshoofd dan maar voor amateur uitmaken. Maar ‘Willy’ wil natuurlijk zelf om de ‘Nedeâhrlandse spôhteâhrs ein hart ondeâh duh riem tuh steken’. De vorige zin moet u uiteraard wel hardop lezen.

En laten we wel wezen - het is natuurlijk ook gewoon goed dat ‘Willy’ en ‘Max’ gaan. Want het gaat natuurlijk om kansen. Ik zie er voldoende en kan daarom niet wachten op een paar fraaie afl everingen van LuckyTV: Willy en Max in Sotsji.

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief