Laatste themanieuws:

24 maart 2010 21:39

The Safety Doctors are waiting for you!

'
1/1
Vorige week ben ik met veel plezier naar de tandarts geweest. Hij heeft mij door het trekken van een verstandskies en een eerste zenuwbehandeling in de nabijgelegen, inmiddels bijna afgestorven kies, verlost van enkele dagen bijna ondraaglijke pijn en bijbehorend chagrijn, dit tot groot plezier van vrienden en familie.

Het was nog even billenknijpen voordat de afspraak was gemaakt. ‘Want', dacht ik, rekening houdend met de steeds meer in zwang zijnde afrekencultuur, ‘waarom zou hij mij nog behandelen? Ik ben in jaren niet meer op controle geweest, heb serieuze pijnklachten genegeerd en het flosdraadje pas ter hand genomen als het echt te dol werd daar binnen in. Ik ben een waardeloze klant die pas als het te laat is komt mekkeren dat hij stante pede moet worden geholpen'. Niets van dat, een klein standje in aanwezigheid van de assistente, en klussen maar. "U kunt de rekening direct meenemen, mijnheer!"

Eigenlijk waardeloos zo'n tandarts, bij wie je geen eens een onderhoudscontract kunt afsluiten. Want dat heb ik nodig. Geen zelfverantwoordelijkheid, maar eens in de zoveel tijd een belletje, dwingende afspraken en verrassingsbezoeken van de inspectiedienst voor ‘goed poetsen en dito flossen'.

Binnen ons professionele wereldje gaat het er gelukkig beter aan toe. Ieder zichzelf serieus nemend bedrijf heeft onderhoudscontracten afgesloten voor hun machine- en apparatuurinrichting, en zorgt er zo voor dat alles tot in de puntjes is verzorgd en up-to-date met bijvoorbeeld de laatste stand van zaken op het gebied van regelgeving. Ja toch?

‘Nou, niet altijd mijnheer. We hebben het zo druk, hebben zoveel personeel eruit gebonjourd, dat dat soort zaken wel eens blijft liggen. En die regelgeving gaat zo snel, en is zo ingewikkeld, kunnen ze dat voor ondernemers niet wat simpeler maken, of gewoon afschaffen? Zoiets als machineveiligheid, dat is toch vooral de eigen verantwoordelijkheid van de operator?', zegt een man die nodig naar de dokter moet.

Die dokters staan op 27 april aanstaande voor u klaar, tijdens het Engineering Event: Safety in het Evoluon in Eindhoven. Specialisten als Paul Hoogerkamp, Nick de With, Dick Korver, Lindsay Hopmans, Harry Krosse, Peter de Klerk en Vladimir Dragosavic zijn in de hoedanigheid van Safety Doctor de gehele dag aanspreekbaar. U hoeft geen afspraak te maken; kunt ze gewoon aanschieten en om hulp vragen. Wel even van tevoren inschrijven (www.engineersonline.nl/safetyevent), en snel een beetje want de capaciteit is beperkt. Voor het geld hoeft u het echt niet te laten: daarvoor zit u nog geen minuut in de stoel bij mijn tandarts.

Richard Bezemer , Hoofdredacteur a&b, (r.bezemer@mybusinessmedia.nl)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief