Laatste nieuws:

ALMELO, 4 juli 2008 15:46

Opleiding Mechatronicamonteur CNC bij STODT blijkt opnieuw succesvol

In juni hebben acht deelnemers aan de Vakopleiding Mechatronicamonteur CNC van STODT, het bijbehorende praktijkexamen afgelegd. De kandidaten, die gedurende een jaar deze modulaire opleiding bij STODT volgden, werden beoordeeld op alle aspecten die tijdens de cursus aan bod kwamen, waaronder mechatronica en technische kennis, inschattingsvermogen, planmatig werken en sociale vaardigheden. In het hightech praktijkcentrum van STODT in Almelo - waar het praktijkexamen wordt afgenomen – is een situatie gecreëerd alsof het een ‘levensechte’ storing betreft.

'
1/1
Officieel erkend VIMAG-certificaat

Bij voldoende beoordeling ontvangen de kandidaten een officieel branche-erkend VIMAG-certificaat Mechatronicamonteur CNC van STODT. Dit certificaat geeft de geslaagden een meerwaarde waarmee zij zich beter kunnen profileren in het bedrijfsleven. Deze mechatronicamonteurs zijn breed inzetbaar en bezitten een hoge kwaliteit praktische toepasbare kennis.

Start opleiding op meerdere locaties in Nederland

Gezien de grote instroom van monteurs uit diverse delen van het land voor de Vakopleiding Mechatronicamonteur CNC en de stijgende vraag naar monteurs die de mechatronica beheersen, organiseert STODT deze opleiding het komende cursusjaar op meerdere locaties in Nederland. De eerstvolgende startmogelijkheid is 25 september aanstaande in Zoetermeer, daarna volgt op 23 januari 2009 Eindhoven en op 15 mei 2009 Almelo.

De opleiding

De opleiding Mechatronicamonteur CNC bij STODT is ontwikkeld voor de VIMAG. Uiteraard kunnen werknemers van niet-VIMAGleden ook deelnemen. Het cursusprogramma omvat technische aspecten zoals elektrotechniek, NEN, meet-, regel- en besturingstechniek. Ook

praktische onderwerpen als storing zoeken, machinegeometrie, stellen en uitlijnen en machineafname komen in de opleiding ruim aan bod. Daarnaast worden de deelnemers getraind in sociale vaardigheden zoals het communiceren met de opdrachtgever en medewerkers van het bedrijf waar de storing gaande is.

STODT Bedrijfsopleidingen in Almelo is de opleider in de maakindustrie op het gebied van verspanende, metaal- , metalelektro- en kunststofindustrie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden