Laatste nieuws:

DEVENTER, 23 juni 2008 15:29

Heemskerk wil minder regels voor transportsector

Het versoepelen van regels in de transportsector kan ondernemers jaarlijks één miljard euro opleveren. Dat blijkt uit het rapport Weg Belemmeringen van de commissie Noordzij, dat staatssecretaris Heemskerk op 11 juni 2008 in ontvangst nam.

De commissie zocht in opdracht van Heemskerk en minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat uit welke knelpunten de transportsector ervaart. Daaruit kwamen 42 knelpunten naar voren, waaronder de files en de slechte bereikbaarheid van binnensteden.
Een makkelijker toevoer van goederen in steden levert al jaarlijks 500 miljoen euro op. Elke stad heeft nu zijn eigen regels over bijvoorbeeld de maximum lengte van voertuigen en de laad- en lostijden. Daardoor rijden er dertig procent te veel aan vrachtwagens door Nederland.

Praktijkexperimenten

Noordzij vraagt het kabinet om binnen een jaar vijftien knelpunten op te lossen. Dat scheelt al ruim één miljard euro. De effecten van nieuw beleid zouden eerst uitgetest moeten worden. De commissie stelt voor om veel praktijkexperimenten te doen samen met ondernemers. Daarnaast vraagt Noordzij het kabinet om meer te letten op de regelgeving die Europa toevoegt.
Heemskerk: 'We moeten laten zien dat we de knelpunten in de transport oplossen. In het buitenland vertel ik graag dat Nederland de 'gateway to Europe' is. Daarvoor is het belangrijk dat de transportsector niet met belemmeringen te maken heeft. We gaan die lijsten met knelpunten afvinken.'

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden