Laatste nieuws:

DEVENTER, 26 mei 2008 16:30

Syntens helpt industriële ondernemers met positionering

Voor veel MKB-ondernemers in de industrie is het nadenken over positionering een activiteit waar men vaak niet aan toe komt. Als er al over nagedacht wordt, weet de ondernemer vaak niet goed hoe hij zijn gedachten kan omzetten in concrete acties. Syntens helpt MKB-ondernemers met hun positionering door het aanbieden van een aantal praktijkgerichte formules.

‘Weet ik wat ik met mijn bedrijf wil bereiken? Op welke niche en op welke activiteiten ga ik me met mijn bedrijf richten?'Ondernemers zouden regelmatig afstand moeten nemen van hun dagelijkse beslommeringen om zich vervolgens beter te kunnen richten op de positie die de ondernemer met zijn bedrijf wil gaan innemen. Om MKB-ondernemers in de industrie hierbij te helpen, biedt Syntens een aantal formules aan, waarmee ondernemers concreet aan de slag kunnen met hun positionering.

De formules zijn: de cyclus Succesvol produceren, de masterclass Succesvol productbeleid en de masterclass Van ambitie naar resultaat.

Succesvol produceren
Uitgaande van de veranderingen in de omgeving, zoals markt- en technische ontwikkelingen, bepaalt elk bedrijf de positie die het in de markt wil gaan innemen. De hieruit voortkomende doelstellingen zorgen ervoor dat iedereen in het bedrijf hetzelfde doel nastreeft. Deze duidelijkheid zorgt ervoor dat er succesvol geproduceerd kan worden. Deze cyclus bestaat uit drie workshops en een bedrijfsbezoek.

Masterclass Succesvol productbeleid
Met deze masterclass krijgen de deelnemers een concrete aanpak waarmee ze goed onderbouwd beslissingen kunnen nemen over de producten, technologieën en kennis die ze in hun bedrijf willen ontwikkelen. De masterclass bestaat uit twee workshops. Daarnaast maken de ondernemers onder begeleiding van Syntens een roadmap voor hun product- en technologieportfolio.

Masterclass Van ambitie naar resultaat
Deze masterclass zorgt ervoor dat de ondernemer zijn ambities duidelijk in beeld krijgt. Vervolgens krijgt hij inzicht in de manier waarop hij deze ambities kan gaan realiseren door gericht de juiste acties te ondernemen.

www.syntens.nl/kompas

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden