Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 10 november 2016 14:01

Crowdfundingcampagne voor IoT-ontwikkelbord (video)

Het Rotterdamse RDM Makerspace heeft een crowdfundingcampagne gestart via Kickstarter voor een LoRa ontwikkelbord. Met de kit zijn snelle prototypes voor Internet of Things (IoT) toepassingen te bouwen.

'
1/1

Het ‘Long Range Wide Area Network’ (LoRaWan, of kortweg LoRa) wordt gebruikt voor IoT-toepassingen omdat LoRa zeer geschikt is om kleine hoeveelheden data over grote afstanden (10 tot 15 kilometer) te versturen. Het ontwikkelbord, door RDM Makerspace ‘Marvin’ gedoopt, moet het ontwikkelen van IoT-toepassingen enorm vergemakkelijken.

Marvin

Marvin is gebaseerd op een Arduino Leonardo en is compatibel met Grove-sensoren. Het hele Marvin-bord is in essentie een grote USB-stick (2.4 mm dik PCB) en kan zo zonder kabels in laptops (of powerbanks) gestoken worden.

Draadloze communicatie gaat zoals gezegd via de LoRa-standaard. Dit omdat RDM Makerspace LoRa als een belangrijke katalysator ziet voor de ontwikkeling van het Internet of Things. De Microchip RN2483 fungeert als de LoRa-module en is overal in Nederland te gebruiken en in andere landen die LoRa-netwerken uitrollen.

Programmeerkennis niet vereist

Voor de hardcore-programmeur biedt Marvin een (open-source) platform vol mogelijkheden. Toch hoef je geen code te kunnen schrijven om leuke dingen met Marvin te ontwikkelen. Met stap-voor-stap-handleidingen kan iedereen mooie projecten maken met Marvin.

Nederlands idee

Geestelijk vader van Marvin is Niels Stamhuis, die na zijn studie productontwerp aan de TU Delft voor RDM Makerspace is gaan werken. Stamhuis: “Nu het Internet of Things iedere dag verder groeit, is zorgen dat iedereen er mee kan beginnen te werken de beste manier waarop we deze ontwikkeling kunnen stimuleren.”

Kickstarter

De Europese versie van het Marvin-bord is voor een steunbetuiging van 70 euro te verkrijgen. Grotere kits kosten 80 euro of meer voor 'Kickstarter-backers'. De crowdfundingcampagne voor Marvin loopt nog tot 2 december 2016.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (21)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
19 april 2017 - Den Haag, World Forum
International Robotics Week
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden