Laatste nieuws:

UTRECHT, 11 oktober 2016 10:43

Smart Industry4U: Industrie 4.0 concreet maken (video)

Festo, Itsme, Demcon en MCA Stamhuis hebben zich verenigd onder de noemer Smart Industry4U. Het initiatief, dat op de tweede dag van de WoTS bekend werd gemaakt, moet voorkomen dat het op de bedrijfsterreinen dezelfde kant op gaat als in de winkelstraten. Want dat gevestigde namen als Vroom & Dreesmann het niet meer kunnen bolwerken, moet ook voor machinebouwers een teken aan de wand zijn.

'
1/1

Volgend jaar bestaat Festo Nederland 50 jaar. Voor wie zin heeft in een feestje: het gaat gevierd worden. Maar directeur Dennis van Beers wil ook graag de 60-ste en 70-ste verjaardag nog vieren.

Machinebouwers, die misschien wel aan de wieg van Festo’s halve-eeuwfeest hebben gestaan, willen zelf ook wat te vieren hebben. Maar dat is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Ook voor gevestigde namen. Overal, in elke branche, kan volgens Van Beers een potentiële ‘disruptor’ opstaan om het feestje te verstieren. Op initiatief van de Festo-directeur hebben Festo, Itsme, Eplan, Demcon en MCA Stamhuis zich daarom verenigd als ‘Smart Industry4U’.

Betere logistiek en productie

Wie vandaag bestelt wil uiterlijk morgen zijn of haar geïndividualiseerde product geleverd krijgen. Dat is een logistiek vraagstuk maar ook een productievraagstuk. Omdat ook weer op de waan van de volgende dag moet kunnen worden ingespeeld.

Hoe gaan ze dat doen? Door machinebouwers, concreet bij te staan hun producten/productie klaar te maken voor de maatschappelijke individualisering via Smart Engineering, Smart Production en Smart Customization. Dat kan op verschillende manieren, bouwend op elkaars expertise, en eventueel ad hoc aangevuld met relevante derden.

In de komende tijd organiseren de partners verschillende bijeenkomsten. Onder andere bij Itsme, Festo en Demcon op respectievelijk 18, 20 en 27 oktober. Doel van de bijeenkomsten is om machinebouwers van meer uitleg te voorzien. Op 25 oktober staat een sesie in Utrecht gepland, maar daar is op dit moment de locatie nog niet van bekend.

Hou voor meer informatie de website http://www.smartindustry4u.nl/ in de gaten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden