Laatste nieuws:

TOYOTA, AICHI (JAPAN), 26 september 2016 14:43

Toyota’s elektrische auto rijdt op poep (video)

Waterstofauto’s kunnen een flinke deuk slaan in het huidige broeikaseffect-probleem. Bijkomend probleem is echter dat niemand een waterstofauto wil kopen.

De onderkant van de Toyota Mirai waterstofauto (Foto: Reuters / Gary Cameron)'
De onderkant van de Toyota Mirai waterstofauto (Foto: Reuters / Gary Cameron)
1/1

Volgens Yoshikazu Tanaka, hoofd engineering van de Toyota Mirai is het een klassiek ‘kip of ei’-probleem; niemand wil een waterstofauto omdat er geen waterstoftankstations zijn, maar daarnaast wil ook niemand een waterstoftankstation bouwen, omdat er geen waterstofauto’s zijn.

Poep

Toyota denkt echter de oplossing te hebben. Voor het ultieme in schone energie heeft Toyota namelijk de pijlen gericht op één van de smerigste plekken: het toilet.

In Fukuoka in Japan vormt Toyota menselijk afval om tot waterstof voor de Mirai. Het proces is vrij simpel. Bij een afvalwaterzuiveringsinstallatie wordt rioolwater gescheiden in vloeibaar en vast afval. Het vaste afval is één grote vies ruikende bruine massa. Meestal wordt dit gedumpt op een stortplaats, maar in Fukuoka voegen ze micro-organismen toe aan de brij.

De micro-organismen breken het vaste rioolafval af, waardoor biogas ontstaat. Dit bestaat voor 60% uit mehaan en 40% uit koolstofdioxide. De CO2 wordt er uit gefilterd waarna waterdamp wordt toegevoegd. Hierdoor ontstaat waterstof en nog meer CO2. Ook dit CO2 wordt er uit gefilterd, met als resultaat pure waterstof.

Niet nieuw

“Dit is geen nieuwe of geavanceerde technologie”, zegt Marc Melaina, een engineer van het National Renewable Energy Laboratory in het Amerikaanse Denver. “In India hebben veel dorpen biogas-installaties die onderdeel zijn van hun energie-infrastructuur.” Als meneer Tanaka van Toyota zijn zin krijgt komen Japan en de VS hier binnenkort bij.

In Fukuoka staat een afvalwaterzuivering die momenteel 300 kilo waterstof per dag produceert. Dit is genoeg om 65 auto’s te laten rijden. En als al het geproduceerde biogas omgezet wordt naar waterstof kan dit zelfs omhoog naar 600 auto’s per dag. Nog steeds te weinig voor een enorm wagenpark aan waterstofauto’s, maar het begin is er dan.

Idealiter zou een dergelijk proces in alle grote wereldsteden geïmplementeerd kunnen worden in bestaande afvalwaterzuiveringsinstallaties. Vooral voor grote steden is dit waarschijnlijk de meest milieuvriendelijke manier om waterstofgas te produceren.

bron: Quartz

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden