Laatste nieuws:

ZALTBOMMEL, 29 augustus 2016 12:46

White paper beschrijft hoe machinebouwers geld kunnen besparen

Eaton presenteert heeft een white paper gepubliceerd over het thema intelligente bedrading. Onder de titel ‘Is een conventionele bedrading nog van deze tijd?' belicht auteur Heribert Einwag de verbindings- en communicatietechnologieën waarmee machinebouwers tegenwoordig hun productietijden kunnen reduceren en de efficiëntie in de productie kunnen maximaliseren. Aan de hand van berekeningen uit de dagelijkse praktijk laat dit document zien hoe machinebouwers lange, complexe kabelinstallaties kunnen vermijden en aanzienlijke kostenbesparingen kunnen realiseren.

 '
1/1
"Industriële veldbussystemen zijn in alle moderne toepassingen in plaats van de conventionele veldbekabeling gekomen, omdat zij enorme voordelen bieden: ze besparen tijd en geld, laten zich duidelijk eenvoudiger ontwerpen, bieden door individuele parameterinstellingen een breder functiescala en helpen bij de diagnose en snelle lokalisering van storingen", aldus auteur Heribert Einwag, productmanager bij Eaton. "Met behulp van intelligente verbindingssystemen op apparaatniveau laten zich deze voordelen ook bij eenvoudige apparaten toepassen die tot nu toe een eigen bedrading in de schakelkast of extern in de periferie vereisten."

Voor een dergelijke oplossing worden intelligente modules toegepast die bij standaardcomponenten bijvoorbeeld voor de motorbesturing worden ingeplugd. Deze modules worden vervolgens via gestandaardiseerde apparaatstekkers en een vlakkabel met een gateway verbonden die de communicatie met alle gangbare veldbussystemen ondersteunt. Omdat deze ene kabel zowel de stroomvoorziening als de datatransmissie verzorgt, vervalt het merendeel van de conventionele besturingsbedrading tussen de tegenwoordig gebruikte I/O-modules van de PLC en besturingscomponenten zoals motorstarters, bedienings- en signaleringsapparaten.

Met een intelligent verbindingssysteem op apparaatniveau zoals SmartWire-DT kunnen de kosten voor de bekabeling met wel 85 procent worden verlaagd. Machinebouwers kunnen de arbeidstijd voor ontwikkeling, montage en bekabeling duidelijk reduceren. Bovendien biedt SmartWire-DT uitgebreide diagnosefuncties op apparaatniveau en verhoogt het de betrouwbaarheid, continuïteit en flexibiliteit van het besturingssysteem. Door het verlaagde aantal kabelgoten en I/O-modules daalt de noodzakelijke ruimtebehoefte in de besturingskast met maximaal   40 procent.

Download de gratis  white paper op www.eaton.eu/nl/iw/mac

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden