Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 27 mei 2015 17:19

Additive Industries komt met industrieel 3D-printsysteem: Metalfab1 (video)

Op de eerste dag van Rapid 2015, Amerika's grootste beurs en congres op het gebied van additive manufacturing en 3D-printen, heeft Additive Industries de marktintroductie aangekondigd en de naam onthuld van zijn nieuwe industriële additive manufacturing systeem: Metalfab1. Dit compleet geïntegreerde systeem belichaamt de ambitie van Additive Industries om 3D-metaalprinten van de huidige lab- en prototyping toepassingen te brengen naar gebruik voor reguliere serieproductie op de fabrieksvloer.

 '
1/1
In een korte introductiefilm onthult Additive Industries de eerste beelden van de volledig geïntegreerde 3D-metaalprinter. "Ons systeem zal een substantiële verbetering opleveren van reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit als gevolg van ons streven om een 3D-printproces te ontwikkelen dat voldoet aan hoge industriële eisen", aldus Daan Kersten, CEO van Additive Industries.

De hoge reproduceerbaarheid van Metalfab1 vindt zijn oorsprong in principes uit de halfgeleiderindustrie. Stabiliteit wordt bereikt door de combinatie van een robuust machine-ontwerp en een continue kalibratiestrategie.

Aangezien Additive Industries gelooft in een geïntegreerd procesverloop voor industriële additive manufacturing, zijn diverse processtappen voor de eerste keer samengevoegd in één machine. Een volledig geautomatiseerde robot verbindt alle processtappen, reduceert het aantal handmatige acties, verbetert de consistentie en kwaliteit van de producten en verhoogt daarbij de veiligheid van de operator.

Een modulaire architectuur creëert een maximale flexibiliteit en biedt aan klanten de mogelijkheid om te beginnen met een basis machineconfiguratie en om deze later uit te breiden met andere processtappen om zo de productiviteit van het systeem nog substantieel te verhogen. Bovendien kunnen modules worden toegevoegd om meer materialen in één machine te gebruiken zonder het poedersysteem te hoeven schoonmaken en het risico van vervuiling te lopen.

"We liggen op schema om het systeem in het vierde kwartaal van dit jaar te introduceren", voegt Mark Vaes toe, technologiemanager van Additive Industries en verantwoordelijk voor het Metalfab1 project.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden