Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 19 januari 2015 10:24

Bèta/technische vrouwen in Nederland werken fulltime

Vrouwelijke professionals in bèta, techniek en ICT werken fulltime en zijn tevreden met hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van VHTO dat maandag 19 januari 2015 wordt gepresenteerd tijdens de ‘Rolmodellen Summit’ in Beeld en Geluid.

(Foto: Techniekbeeldbank.nu)'
(Foto: Techniekbeeldbank.nu)
1/1

Opvallend nieuws, want deze vrouwen onderscheiden zich van andere werkende vrouwen in Nederland die in groten getale parttime werken (74% vrouwen werkt parttime volgens Emancipatiemonitor 2014).

Zelfstandigheid

Naarmate de vrouwen verder zijn in hun loopbaan vinden zij zelfstandigheid in hun functie en flexibel kunnen werken steeds belangrijker; in bèta, technische en ICT-functies blijkt dat zeker mogelijk. Deze economische zelfstandige vrouwen zijn daarmee goede voorbeelden (rolmodellen) voor de nieuwe generatie meisjes die in toenemende mate kiest voor een technische en exacte onderwijsrichting, zoals dezelfde Emancipatiemonitor 2014 ook laat zien.

Rolmodel

Vrouwelijke professionals spelen een belangrijke rol bij de toegenomen keuze van meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, organiseert samen met duizenden vrouwelijke professionals activiteiten voor meisjes, ouders en docenten om stereotypen te doorbreken en de brede toekomstmogelijkheden in bèta, techniek en ICT te laten zien. De persoonlijke verhalen van de rolmodellen zijn positieve eyeopeners. ‘thnX’: 10 jaar Spiegelbeeld

Bijeenkomst

Op maandag 19 januari aanstaande organiseert VHTO de Rolmodellen Summit ‘thnX’. Naast een programma met workshops, een column van hoofdredacteur Opzij Irene de Bel, optredens van Ellen ten Damme, en ‘Leading Ladies’ (topvrouwen in bèta, techniek en ICT), reikt VHTO de Spiegelbeeld Awards uit aan rolmodellen. Rond 250 vrouwelijke professionals zijn hierbij aanwezig. Spiegelbeeld is de online database van VHTO, met meer dan 2.000 vrouwelijke beroepsbeoefenaars in bèta, techniek en ICT.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden