Laatste nieuws:

FITCHBURG, WISCONSIN (VS), 24 juli 2014 10:46

Drone redt leven 82-jarige man

Nadat een drie dagen durende zoektocht naar een vermiste 82-jarige man niets opleverde, bracht een drone uiteindelijk de redding. De demente man werd door drone-piloot David Lesh gevonden in een bonenveld in Wisconsin.

'
1/1

Normaal maakt David Lesh met zijn drone videobeelden voor zijn ski- en snowboardzaak in Colorado. Tijdens een bezoek aan zijn vriendin hoorde hij van de vermiste man en besloot hij te helpen.

“Ik had nooit gedacht dat ik de drone zou gebruiken om iemand terug te vinden”, aldus Lesh tegen de Amerikaanse zender NBC. Volgens Lesh vond hij de 82-jarige Guillermo DeVenecia binnen 20 minuten na het doorzoeken van een veld met een oppervlak van 80 hectare. DeVenecia werd aangetroffen zonder schoenen, maar mankeerde verder niets.

Werkbesparing

De hulp van Lesh en zijn drone bespaarde vrijwilligers een urenlange zoektocht door een modderig veld. De drone luidde het einde in van de al drie dagen durende reddingspoging, waarbij honderden mensen, speurhonden en een helikopter waren betrokken.

Omstreden

In Amerika is het gebruik van drones omstreden. De FAA (het overheidsorgaan belast met beheer van het Amerikaanse luchtruim) is momenteel fel tegenstander van drones. De FAA verbiedt niet alleen het commercieel gebruik van de helikoptertjes, maar ziet ze ook liever niet in de lucht tijdens reddingsacties.

“Drones kunnen heel snel en op een efficiënte manier levens redden en industrieën verbeteren vergeleken met traditionele methodes”, aldus advocaat Brendan Schulman, die het harde standpunt van het FAA-beleid via de rechtbank uitdaagt namens drone-gebruikers. “Dit is een technologie die onze leiders zouden moeten omarmen en promoten, vandaag nog.”

Hoewel dit soort voorbeelden in het voordeel spreken van drones, veroorzaken de apparaten ook sociale problemen. Zo waren er recente incidenten met een drone-aanval op het strand en werd een man gearresteerd die zijn drone in de buurt van medische onderzoekskamers rond liet vliegen. Drone-voorstanders beargumenteren dat je dit soort problemen echter prima kan oplossen via het strafrecht en dat overheidsorganen als de FAA zich er niet mee moeten bemoeien.

bron: Gigaom

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden