Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 10 juli 2014 09:15

Mkb-ers technieksector spreken met minister Kamp

Ondernemers uit technologische mkb-bedrijven hebben tijdens de tweede FME Industrietop met minister Henk Kamp van Economische Zaken gesproken over het vergroten van de groeikracht van het industriële mkb.

'
1/1

De ondernemers hielden een pleidooi voor consistente innovatieondersteuning, extra financieringsmogelijkheden en goede toegang tot Europese innovatieprojecten. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming onderstreepte het belang van technologische midden- en kleinbedrijven als de motor van de economie.

Dezentjé verzocht de minister het ingezette industriebeleid niet alleen voort te zetten maar ook te verbeteren, dit om de groeikracht van het industriële mkb te vergroten. Het actieplan voor verbetering van mkb-financiering, dat daags na de industrietop door minister Kamp werd gepresenteerd, is dan ook positief door FME ontvangen.

Voorafgaand aan de FME Industrietop bezochten Kamp en Dezentjé twee mkb-ondernemingen uit de technologische industrie: Promolding (polymeertechnologie) en Airborne (composieten). Tijdens deze twee werkbezoeken werd, net zoals tijdens de Industrietop zelf, aan de orde gesteld dat de continuering van het bedrijfslevenbeleid met de bijbehorende (fiscale) innovatieregelingen en de toegang voor het mkb moeten worden gegarandeerd. Daarnaast gaven de ondernemers aan dat de overheid als innovatief meer kan dan doen. Want – zo lieten de ondernemers weten - alleen als de overheid zich prominent als eerste afnemer van nieuwe technologieën opstelt, geeft zij vaart aan het vermarkten van innovaties.

Een ander belangrijk gespreksonderwerp was de financiering van innovatie. Ondernemers noemen het gebrek aan kennis bij financiers over de technologische industrie een belangrijk struikelblok. FME-voorzitter Dezentjé: “De technologische industrie biedt oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen, dit moet met slimme innovatiefinanciering gestimuleerd worden.”

Daags na de Industrietop presenteerde minister Kamp het zogeheten ‘aanvullend actieplan MKB-financiering’. Dezentjé: “Het is een goede zaak dat het kabinet maatregelen neemt de financiering van de groeiplannen van deze ondernemingen te stimuleren. Maar ook de banken moeten nu hun verantwoordelijkheid nemen en met gedegen kennis van de markt kredietverzoeken beoordelen.“

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden