Laatste nieuws:

DEN HAAG, 21 maart 2012 12:14

Nederlander vliegt met zelfgemaakte vleugels (video) UPDATE

Afgelopen zondag is het menselijke vogel Jarno Smeets (31) gelukt om met zijn zelfgemaakte vleugelsysteem 100 meter te vliegen in het Haagse Westbroekpark. Jarno is hiermee de eerste mens in de geschiedenis die met succes vliegt met vleugels die gemodelleerd zijn naar die van een vogel. Met een GoPro-helmcamera en twee camera’s op de grond werd de historische vlucht vastgelegd.

Jarno Smeets tijdens zijn historische vlucht'
Jarno Smeets tijdens zijn historische vlucht
1/1

De vleugels werken volgens het ornithopter-principe, waarbij niet een propellor, maar de op- en neergaande beweging van de vleugels zorgt dat je in de lucht blijft.

Aandrijving van de vleugels

De vleugels van Jarno worden aangedreven door twee Turnigy-elektromotoren van 2000W. Dankzij de accelerometers van twee Wii controllers en een HTC Wildfire S smartphone worden de armbewegingen van Jarno vertaald in een vleugelslag. De energie van de motoren wordt geleverd door lipo-accu's en de aansturing wordt geregeld door een Arduino-controller.
Dankzij bovenstaand mechanisme kreeg Jarno de benodigde extra kracht die nodig was om de vleugels van 17m2 te bewegen en zo ook zijn armen vrij te kunnen bewegen. De vleugel zelf is gebouwd uit een kite en carbon windsurfmasten.

Menselijke vogel

Human Birdwings is een onafhankelijke project ontstaan uit de persoonlijke wens en visie van deze ingenieur. Smeets: "Sinds mijn jeugd heb ik me laten inspireren door de ideeën van pioniers zoals Otto Lilienthal, Leonardo da Vinci maar ook mijn eigen grootvader". Een half jaar geleden begon Smeets zijn onderzoek.

Hij realiseerde de ontwikkeling van zijn vleugels met hulp van een onafhankelijk team dat onder de naam ‘Human Bird Wings' samenkwam. Smeets bood zijn project ´open source´ aan via een blog en YouTube kanaal. Mede dankzij hulp en tips van volgers van het project over heel de wereld heeft Smeets zijn vleugel kunnen perfectioneren.

Jarno Smeets heeft hiermee bewezen dat met behulp van moderne techniek en robotica de tot voor kort onmogelijk geachte droom om te vliegen als een vogel mogelijkheid is geworden.

UPDATE: Inmiddels is gebleken dat het filmpje van 'Jarno' nep is. Wel een erg mooie hoax wat ons betreft. Jarno Smeets blijkt gespeeld te zijn door ene Floris Kaayk, die de doorgestoken kaart bekendmaakte in De Wereld Draait Door. Zie ook dit artikel op VK.nl

bron: Human Birdwings

Reacties (1)

Ja, dat het hoax is voelt iedere techneut en piloot aan op zijn klompen. Toch leuke grap

Wim

23-03-2012 op 09:24

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden