Laatste nieuws:

DEN HAAG, 13 februari 2012 11:09

Indienen Green Deals tot eind februari

Nieuwe projecten voor de tweede ronde Green Deal kunnen nog tot en met 29 februari worden ingediend via rijksoverheid.nl/greendeal. Al meer dan zestig projecten zijn aangemeld voor de tweede inschrijvingsronde Green Deal. Het gaat om concrete duurzame initiatieven op het gebied van energie, water, grondstoffen en mobiliteit die op zichzelf rendabel zijn, maar vanwege allerlei belemmeringen toch niet tot stand komen.

'
1/1

Vergroenen van samenleving

Het grootste deel van de voorstellen komt vanuit burgerinitiatieven en mkb-bedrijven, het vergroenen van de samenleving zien zij als een economische kans. Bijvoorbeeld door elektrisch vervoer, of grondstoffen duurzaam te gebruiken. Het kabinet is op zoek naar meer concrete duurzame initiatieven op het gebied van water, biodiversiteit, grondstoffen en mobiliteit.

Door Green Deals met de samenleving te sluiten zorgt de Rijksoverheid dat deze projecten een zetje in de goede richting krijgen. De overheid kan wet en regelgeving aanpassen, afzetmarkten voor nieuwe technologieën ondersteunen, zorgen voor goede samenwerkingsverbanden en de toegang tot de kapitaalmarkt verbeteren

Aanmelden

Initiatieven die passen in de Green Deal kunnen nog tot het eind van deze maand online een voorstel indienen. Voor vragen over de Green Deal kunt u bellen naar Postbus 51 via het nummer: 0800 - 8051.

bron: FME-CWM

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden