Laatste nieuws:

DEVENTER, 10 januari 2012 15:05

Oosterse autofabrikanten optimistisch over elektrische auto

Autofabrikanten in Azië verwachten de komende 15 jaar een forse groei van het aandeel van de elektrische auto in de totale autoverkopen. In tegenstelling tot producenten in andere delen van de wereld zijn fabrikanten in China en Japan zeer optimistisch over de verkoop van elektrische auto’s.

'
1/1

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek dat adviesbureau KPMG jaarlijks verricht onder 200 topmanagers in de mondiale auto-industrie. De helft van de Chinese fabrikanten verwacht dat de verkoop van elektrische auto's de komende 15 jaar met 11 tot 25 procent zal toenemen. Dat zijn ongeveer 4 tot 9 miljoen voertuigen. Van de Japanse fabrikanten voorziet bijna de helft een groei van meer dan 25 procent in de verkoop van elektrische voertuigen.

Wereldwijd minder enthousiasme over elektrisch rijden

Deze verwachtingen staan in schril contrast met die van Amerikaanse producenten. Van hen denkt bijna de helft dat de verkoop van elektrische auto's in het jaar 2025 niet meer dan 6 tot 10 procent van de totale verkoop zal uitmaken. Ook wereldwijd zijn producenten minder positief over de vraag naar elektrische auto's. Twee van de drie onderzochte fabrikanten zeggen dat dat over 15 jaar niet meer dan 15 procent zal zijn.

"Hoewel een meerderheid van de bestuurders zich nog steeds zorgen maakt over de hoge kosten van de batterijen en de relatief korte afstanden waarmee met een elektrische auto gereden kan worden, lijken deze zorgen duidelijk minder te worden", zegt Haijo Kampinga van KPMG. "Vergeleken met vorig jaar is de technologie duidelijk verbeterd". Toch verwacht ruim de helft van de bestuurders vooral te zullen investeren in een verdere ontwikkeling van hybride voertuigen. De vraag naar dit soort auto's zal volgens hen de komende jaren de markt domineren.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden