Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 17 november 2011 10:48

Strijd om publieksprijs Young Technology Award van start

Zes bedrijven zijn in de race voor Young Technology Award 2011. De award voor snelgroeiende innovatieve bedrijven uit Oost-Nederland zal op donderdagavond 8 december uitgereikt worden in Poppodium Atak te Enschede. Kandidaten maken kans op de hoofdprijs van 5.000 euro en een publieksprijs van 1.000 euro.

'
1/1
Het eerste deel van de strijd om de publieksprijs is gestart via www.youngtechnologyaward.nl/publieksprijs. Genomineerde bedrijven zijn: Genalice, Composittransport.com, RentaLite, Ostendum, SecurityMatters en Satrax.

Publieksprijs Young Technology Award

De publieksprijs wordt voor de helft bepaald door het aantal stemmen dat de kandidaten online verkrijgen. De stemmen van het publiek in de zaal tijdens de finale wegen ook 50%. Iedereen kan stemmen via www.youngtechnologyaward.nl tot donderdag 8 december 12.00 uur 's middags. De finale is gratis te bezoeken voor publiek na aanmelding via w.schaapman@kennispark.nl

Finale voor technologische vernieuwingen

Alle genomineerden zullen 3 minuten pitchen voor de jury tijdens de finale. Juryleden Jitse Groen (Thuisbezorgd.nl), Rob Noltes (BAT-fund) en Theo Opdam (CEO Plegt Vos) zullen de winnaar van de hoofdprijs bepalen. Daarbij wordt vooral gekeken naar de commerciële en/of technologische vernieuwing, de oplossing en markt, de kwaliteit van de onderneming, het businesss model en het bewezen succes.

Genomineerden

De zes genomineerde bedrijven zijn:
  • Genalice (met een oplossing waarmee DNA-analyse ten behoeve van kankeronderzoek 10x sneller en tegen 25% van de kosten gedaan kan worden)
  • Composittransport.com (met een laadbak van kunststof die 8% van de brandstof bespaart)
  • RentaLite (voorziet grootgebruikers gratis van gepatenteerde ledverlichting, waarmee het energieverbruik 65% omlaag gaat)
  • Ostendum (met een detector die 100 keer gevoeliger en veel sneller virussen kan detecteren in vlees, bloed of drinkwater)
  • SecurityMatters (met een oplossing in de strijd tegen de nieuwste computervirussen en internetaanvallen, bijvoorbeeld voor banken)
  • Satrax (met platte, breedbandige antennes voor satellietcommunicatie, waarmee passagiers in een vliegtuig mobiel kunnen internetten)

Young Technology Award

De Young Technology Award is een jaarlijks terugkerende competitie voor snelgroeiende innovatieve bedrijven. De prijs is een initiatief van Kennispark Twente, Innovatieplatform Twente, Deloitte, PPM Oost en ABN Amro.

bron: Kennispark Twente

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden