Laatste nieuws:

SAN RAFAEL, VS, 25 augustus 2011 10:53

AutoCAD omarmt Apple computers

Autodesk heeft haar AutoCAD line-up voor de Mac nieuw leven ingeblazen met een drietal producten die vanaf de grond af opgebouwd zijn om het nieuwste Apple-besturingssysteem OS X Lion te ondersteunen. Naast een vernieuwde versie van AutoCAD 2012 worden nu ook AutoCAD LT en AutoCAD WS geoptimaliseerd voor Mac-gebruikers.

AutoCAD 2012 gelanceerd voor Apple's Mac'
AutoCAD 2012 gelanceerd voor Apple's Mac
Rechts
1/2

In 1994 nam Autodesk afscheid van het Apple-platform. De computerbouwer uit Cupertino zat destijds in zwaar vaarwater en het loonde simpelweg de moeite niet om twee versies van het product te ontwikkelen. Temeer omdat Mac-computers toentertijd in technisch opzicht ook teveel verschilden met de meer populaire IBM pc's. 

Hernieuwde interesse voor Apple

Dankzij de inzet van Steve Jobs, die gisteren bekendmaakte zijn functie als CEO over te dragen aan opvolger Tim Cook, werd Apple weer groot en de Mac-markt weer interessant voor Autodesk. In de zomer van 2010 kondigde Autodesk aan om AutoCAD weer uit te brengen voor het Mac OS. Die nieuwe versie werd in september 2010 gelanceerd. Deze hernieuwde omarming van Apple's besturingssysteem wordt nu voortgezet met drie nieuwe producten voor de Mac.

AutoCAD 2012 voor de Mac

Via een live lancering op Facebook kondigde Amar Hanspal van Autodesk aan dat AutoCAD voor de Mac een upgrade krijgt in de vorm van ‘AutoCAD 2012 for Mac'. Nieuw zijn de associative array functionaliteit, een vernieuwde gebruikersinterface en nieuwe gereedschappen voor productiviteit. Ook de licentie-mogelijkheden zijn verruimd, met de toevoeging van netwerk-licenties, waardoor het pakket meer inspeelt op de mobiele wereld van teams die zich op meerdere locaties bevinden.

AutoCAD LT en AutoCAD WS

Naast de upgrade van AutoCAD lanceert Autodesk nu ook voor het eerst een native OS X Lion versie van AutoCAD LT en AutoCAD WS. AutoCAD LT voor de Mac is een goedkope, lichte versie van het CAD-gereedschap, met krachtige gereedschappen voor tekenen en modelleren, maar een prijskaartje net onder de 1000 euro, in plaats van de vele duizenden euro's die voor Autodesk's paradepaardje neergeteld moeten worden.

AutoCAD WS voor de Mac is een gratis browser-based gereedschap waarmee DWG-bestanden bekeken kunnen worden en gebruikers de mogelijkheid biedt om online samen te werken aan deze bestanden. 

Mac App Store

Uniek is ook dat zowel AutoCAD LT als AutoCAD WS voor de Mac enkel via de Mac App Store verkrijgbaar zullen zijn. De Mac App Store is Apple's online winkel, geïntegreerd in Snow Leopard en Lion, waar gebruikers via internet software kunnen kopen en downloaden. Steeds meer software wordt exclusief verkocht via deze winkel, of tegen een lagere prijs dan exemplaren op een schijfje.

Het distribueren en updaten van software is op deze manier ook een stuk eenvoudiger voor zowel de eindgebruiker als de ontwikkelaar. De beslissing van Autodesk geeft aan dat ze, net als veel andere software-ontwikkelaars, geloven in online software-distributie en dat de cd-rom haar langste tijd gehad heeft.

bron: Design News

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden