Laatste nieuws:

ALMERE, 30 mei 2011 15:18

Innovatieprijs voor intelligent orderverzamelsysteem

Ferdar Automation Technology in Almere heeft een innovatieprijs ontvangen voor de ontwikkeling van haar i-Collector; een intelligent orderverzamelsysteem voor onder andere warenhuizen en distributiecentra. Ferdar behaalde met hun inzending de zesde plaats in de MKB Innovatie Top 100. Deze top 100 wordt gezien als de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor MKB bedrijven. De bedoeling van het initiatief is de markt te laten zien waartoe het MKB in staat is.

De i-Collector van Ferdar Automation Technology'
De i-Collector van Ferdar Automation Technology
1/1
De i-Collector van Ferdar is een modulair uitbreidbaar buffersysteem voorzien van twee beweegbare draagarmen die goederen verzamelen, opslaan en uitleveren. Het systeem fungeert als buffer tussen voorraadmagazijn en orderuitgifte en tussen productie en verpakken. Het systeem voorziet zowel in automatische bevoorrading als automatische itempicking. Daarmee is de i-Collector ideaal voor bedrijven met grootschalige distributie, zoals in farmaceutische, agro-, cosmetica-, food- en consumergoodsindustrie. Maar het systeem is ook geschikt voor detailhandel zoals webshops. Voor de handling maakt Ferdar gebruik van haar ervaring en toepassing van robottechnologie. Inzet van robottechnologie maakt het orderverzamelen foutloos en fysiek minder belastend. Met die combinatie kan de i-Collector nagenoeg manarm worden ingezet.

Testfase

Een i-Collector systeem staat momenteel in een testfase bij een Engelse online supermarktketen, die op termijn het systeem op diverse plaatsen in hun warehousing in gebruik wil nemen. Zowel de jury als Ferdar zelf zien door de vele toepassingsmogelijkheden voor de i-Collector een hoge potentie in een brede markt.

MKB Innovatie Top 100

Ferdar behoorde met de i-Collector tot één van de 100 nominaties. Een jury, onder leiding van Alexander Rinnooy Kan, beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie. De bekendmaking van de MKB Innovatie Top 100 vond plaats op 26 mei plaats in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht.

bron: Ferdar

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (20)

5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
19 april 2017 - Den Haag, World Forum
International Robotics Week
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden