Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 20 april 2011 16:12

WNF Cleantech Symposium

Op maandag 9 mei organiseert het Wereld Natuur Fonds (WNF) samen met ondernemingsorganisatie FME-CWM en Eneco het symposium ‘Nederland: op naar de cleantech wereldtop!'. Het symposium zal plaatsvinden in het Hilton Hotel te Amsterdam en vormt de aftrap van het Europese Cleantech Forum dat tot en met 11 mei door de internationale Cleantech Group wordt georganiseerd.

'
1/1

Het WNF wil laten zien hoe Nederland als klein landje het verschil kan maken om onze kostbare natuur te beschermen tegen klimaatverandering en een leefbare aarde te behouden voor toekomstige generaties. Als rijk en kennisintensief land kan Nederland een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen en exporteren van schone technologie-oplossingen die de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd terugdringen. 

Naar top 10 

In november 2009 werd het eerste cleantech symposium georganiseerd. Samen met bedrijven, politiek en de financiële sector is toen een eerste stap gezet om te bouwen aan een toonaangevende cleantech industrie.  Nederland stond toen op 17e plaats in de wereldwijde cleantech top, de doelstelling is om Nederland in 2015 in de top 10 te positioneren. Waar staan we dit jaar? En welke barrières ondervinden de spelers in deze sector?

Tijdens het symposium op 9 mei wordt een inspirerend gezelschap uit het bedrijfsleven, de politiek en de financiële sector bij elkaar gebracht om verder te bouwen aan een succesvolle cleantech sector. Met interessante sprekers, debat en de resultaten van het Clean Economy Living Planet 2011 rapport wordt invulling gegeven aan deze dag. Ook wordt weer de WNF Cleantech Star uitgereikt aan een Nederlands bedrijf dat op een structurele manier bijdraagt aan de wereldwijde terugdringing van CO2-uitstoot. Deze aanmoedigingsprijs werd in 2009 gewonnen door Priva.

Deelnemers aan het symposium ontvangen een kortingscode op deelname aan het programma van het Cleantech Forum Amsterdam  dat op 10 en 11 mei zal plaatsvinden.

Lees ook de brochure.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden