Laatste nieuws:

PETTEN, 19 december 2010 20:38

Kees van der Klein winnaar eerste DutchHy Erik Middelman Innovation Award

Op het 9e Nederlandse Waterstof Vereniging Congres werd de eerste Erik Middelman Innovation Award uitgereikt aan dr. C.A.M. (Kees) van der Klein, programma-directeur van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN).

Kees van der Klein ontvangt de Award.'
Kees van der Klein ontvangt de Award.
1/1

Deze award wordt jaarlijks toegekend aan de persoon die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en implementatie van waterstof- en brandstofceltechnologie.
De prijs is een initiatief van de Nederlandse Waterstofcoalitie DutchHy, en vernoemd naar de in 2009 overleden brandstofcelpionier Erik Middelman, oprichter van het bedrijf NedStack, tegenwoordig  's werelds tweede fabrikant van lage temperatuur brandstofcellen op basis van verkochte stacks. Door zijn uitzonderlijke gave om ideëen in bruikbare produkten te vertalen, zijn doorzettingsvermogen en onvoorstelbare energie  is Erik Middelman een voorbeeld voor velen geworden.

Brandstofcellen

Kees van der Klein ontving als eerste deze prijs voor zijn 25 jaar lange steun en toewijding aan brandstofcellen en waterstoftechnologie. Sinds midden jaren 80 heeft Kees van der Klein het initiatief genomen aan grote brandstofcellenprogramma's, en consortia gesmeed tussen de onderzoekswereld en de industrie.  Als geen ander hamerde Kees van der Klein op het belang van industriële betrokkenheid in de technologieontwikkeling. Het bestuur van DutchHy is ervan overtuigd dat zonder de decennia lange inspanningen van Kees van der Klein, Nederland niet de internationale positie op het gebied van waterstof en brandstofcellen had gehad die het nu wel heeft.

bron: ECN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden