Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 15 december 2010 16:24

Topprestaties in de maakindustrie

Bij TNO verscheen het tweede boekje van het TNO-team Arbeidsproductiviteit in de Maakindustrie over de verhoging van de productiviteit en flexibiliteit in de maakindustrie. Het boek met de titel ‘Topprestaties in de Maakindustrie' beschrijft een groot aantal succesvolle innovaties die bedrijven samen met TNO hebben gerealiseerd.

'
1/1

De Nederlandse maakindustrie staat voor grote uitdagingen. Om de wereldwijde concurrentie het hoofd te bieden, is voortdurende innovatie en een structurele verhoging van productiviteit en flexibiliteit noodzakelijk. Wie met zijn werkprocessen daar goed op in kan inspelen, die blijft voorop lopen. Bovendien moeten de bedrijven ook in staat zijn voldoende gekwalificeerd personeel aan zich te binden. Dat laatste lukt alleen als je niet alleen de productiviteit en flexibiliteit van de processen verbetert maar vooral ook optimaal gebruik maakt van de inbreng van de mensen in de bedrijven zelf.
Dit vraagt nogal wat van bedrijven, zeker ook van MKB bedrijven; voortdurende aandacht voor duurzame verhoging van de productiviteit en voor het flexibiliseren van de inrichting van processen en inzet van personeel.

Innoveren met impact

Met het boekje ‘Topprestaties in de maakindustrie' wil TNO laten zien dat dit voor bedrijven mogelijk is. Samen met TNO heeft een groot aantal bedrijven, met inbreng van de medewerkers, innovaties op het gebied van productiviteit en flexibiliteit weten te realiseren. Innoveren met Impact op het bedrijfsproces en op de prestatie en betrokkenheid van medewerkers. Een aantal bedrijven laat dat in dit boekje zien.

Inspiratiebron

Het boekje is bedoeld als inspiratiebron voor bedrijven die een eigen innovatieproces willen opstarten. Die bedrijven kunnen te allen tijden rekenen op de deskundigheid en ondersteuning van TNO.

 

Klik hier om het boekje gratis te bestellen

bron: TNO

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden