Laatste nieuws:

HAARLEM, 18 augustus 2010 13:02

Gratis PCB-software slaat aan

DesignSpark, de nieuwe online community van RS Components voor ingenieurs en elektronica-ontwikkelaars, had slechts drie weken na de lancering op 5 juli al meer dan 7000 leden. DesignSpark biedt betrouwbare informatie en designhulpmiddelen, recensies van gebruikers en gratis tools die het ontwikkelproces kunnen versnellen.

Een screenshot van DesignSpark'
Een screenshot van DesignSpark
1/1
Het meest populair blijkt DesignSpark PCB, de gratis PCB-ontwerpsoftware. De afgelopen weken is dit PCB-ontwerpprogramma meer dan 5000 keer gedownload.

DesignSpark PCB is de eerste gratis tool in de Spark Store die door RS ontwikkeld is in samenwerking met Number One Systems, specialist op gebied van het ontwerp van CAD-software voor elektronica. Gebruikers hebben toegang tot een volledige serie video tutorials, voorbeelden en een componentenbiblioteek. Ingenieurs kunnen schema's maken voor elke maat printplaat, ongeacht het aantal lagen, en kunnen ontwerpen importeren die gemaakt zijn in andere PCB-software. Volledig (automatisch) gegenereerde en kloppende PCB-ontwerpen kunnen worden geëxporteerd naar een aantal bestandsformaten zoals IDF, DXF en naar Gerber-bestanden die voldoen aan fabrieksstandaarden. Hierdoor zal de ontwerper sneller tot een fysiek ontwerp komen.

DesignSpark en DesignSpark PCB zijn toegankelijk voor alle ingenieurs ter wereld op www.designspark.com. Gebruikers hoeven zich alleen te registreren om lid te worden van DesignSpark en toegang te krijgen tot recensies van duizenden ontwikkelkits, alle informatie uit het Design Centre en de gratis toepassingen uit de Spark Store, en om in contact te komen met andere ingenieurs.

bron: RS Components

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden