Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 28 april 2010 15:46

Engineering Event Safety doorslaand succes

Het op 27 april jl. gehouden Engineering Event Safety, kortweg het Safety Event, is een doorslaand succes geworden. Ruim 200 bezoekers waren naar het Evoluon in Eindhoven gekomen om te horen wat een tiental specialisten te vertellen had over de nieuwe Machinerichtlijn, en vooral wat deze richtlijn voor de Nederlandse industrie betekent. Behalve lezingen en learnshops, werd tijdens dit Safety Event voor het eerst het begrip safety-doctor geïntroduceerd. Bezoekers van het event konden van tevoren met hen een afspraak maken voor een consult.

Paul Hoogerkamp hield de touwtjes stevig in handen'
Paul Hoogerkamp hield de touwtjes stevig in handen
1/1

De organisatoren van het Safety Event hadden de nadruk gelegd op interactiviteit, waarbij de bezoekers al van tevoren werden uitgenodigd en zelfd uitgedaagd om hun vragen en problemen voor te leggen aan niet alleen de sprekers, maar met name ook aan de safety-doctors. Deze laatste categorie specialisten was daartoe speciaal door de organisatoren uitgenodigd met de missie om tijdens de dag zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en zoveel mogelijk onduidelijkheden over de nieuwe Machinerichtlijn bij de bezoekers weg te nemen. Een flink aantal deelnemers maakte van de gelegenheid gebruik om eens met een echte specialist over hun problemen te kunnen praten en diende vooraf hun vragen in. Veel vragen gingen over aansprakelijkheid en verantwoordelijkheden, over risicoanalyse, alsmede over het opnieuw certificeren van bestaande machines en over PL en SIL. Het resulteerde in druk bezochte sessies met de safety-doctors die soms uitmondden in verhitte discussies.

Praktijk in de middag

Tijdens het ochtendprogramma werd vooral ingegaan op aan de nieuwe Machinerichtlijn verwante thema's, zoals productaansprakelijkheid, de veranderingen voor de industrie, op aanscherping van inkoopspecificaties en op markttoezicht. Tijdens het middagprogramma werd de diepte ingegaan in de learnshops die in het teken stonden van de praktijk van de nieuwe Machinerichtlijn, de praktijk van de risicobeoordeling en de praktijk van PL en SIL.

Dagvoorzitter (en spreker) Paul Hoogerkamp hield de touwtjes strak in handen en loodste sprekers en toehoorders deskundig en met humor door de dag heen.

Het Safety Event zal in 2011 een vervolg krijgen.

Bekijk hier de fotogalerie van het Safety Event 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden