Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 11 april 2010 16:40

Voorzichtig herstel voor markt gebruikte machines

‘Met gebruikte machines en materieel versterkt de crisis uitkomen' is het motto van Resale 2010 Karlsruhe, de beurs voor gebruikte machines en materieel die van 21 tot en met 23 april plaatsvindt. Ook op de markt voor gebruikte machines en materieel is sprake van een voorzichtig herstel, maar klanten zijn nog steeds veeleisend. De prijs is belangrijk, maar ook de service en kwaliteit spelen een belangrijke rol.

'
1/1

Al met al een moeilijke markt, ook al omdat veel producenten te maken hebben met kortlopende opdrachten waardoor de investeringsruimte voor productiemiddelen beperkt is. Toch zijn er ook kansen: in Azië is een groeiende vraag naar hoogwaardige tweedehands machines.

Resale is het platform om op een relatief goedkope manier een grote markt te bereiken. De beurs heeft zich in tien jaar tijd ontwikkeld tot 's werelds grootste handelsbeurs voor gebruikte machines en technische bedrijfsuitrustingen. De ruim 500 exposanten met een gezamenlijk aanbod van 160 000 gebruikte machines verwachten ongeveer 10 000 vakbezoekers uit zo'n 110 landen. Resale onderscheidt zich van andere occasionbeurzen door het diverse aanbod. Van een gebruikt CNC-bewerkingscentrum, via kunststofverwerkende machines, verpakkingsmachines en landbouwwerktuigen tot aan industrierobots: het is er allemaal te vinden. Daarnaast zijn er ook generatoren, heftrucks en (land)bouwmachines te koop. Resale valt ook dit jaar samen met de Hannover Messe en Interpack.

Duma

De Koninklijke Metaalunie branchegroep Duma (Dutch Used Machinery Association) verenigt bedrijven die zich richten op handel in en remarketing van gebruikte machines en technische bedrijfsmiddelen. De branchegroep is prominent aanwezig op Resale. Duma presenteert met een informatiestand in Hal 1 alle leden. Daarnaast nemen diverse leden zelfstandig deel.

Duma-lidbedrijven leveren toegevoegde waarde aan gebruikte machines door middel van: revisie en/of onderhoud, taxatie, upgrading, de-/remontage, aftersale service en het houden van machines in voorraad. Een aanzienlijk deel van de omzet wordt behaald uit export of lidbedrijven hebben de intentie op korte termijn te gaan exporteren.

bron: DUMA

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden