Laatste nieuws:

DEVENTER, 29 maart 2010 08:13

Pick and place systeem belaadt trays in kratten

De verpakkingsindustrie vormt een dankbaar applicatiegebied voor pick and place robots. Ze vervangen menselijke arbeid en bieden de ongekende productiviteit die in deze sector steeds meer wordt verlangd, al was het maar om te vermijden dat het verpakkingsstation als bottleneck van de productielijn gaat fungeren.

De schakelkast van het pick and place systeem met ruimtebesparende componenten van B&R (servo-drives en I/O-systeem).'
De schakelkast van het pick and place systeem met ruimtebesparende componenten van B&R (servo-drives en I/O-systeem).
1/1

Een hoge productiesnelheid, exacte positionering en minimale downtime stellen hoge eisen aan het besturingssysteem van het pick and place systeem. De kwaliteit van de componenten is daarbij net zo essentieel als de interne communicatie. Dat dit geen loze kreten zijn, bewijst Abar Automation bij de ontwikkeling en productie van haar geavanceerde pick and place systemen voor het beladen van trays in kratten.

Robot

Een verpakkingssysteem bestaat standaard uit een aanvoerbaan voor stapels kratten, een ontstapelingsstation, een aanvoerbaan die afzonderlijke kratten naar het pick and place station overbrengt en een aanvoerbaan voor de producten. De beladen kratten worden verderop van een identificatie-etiket voorzien, aan het eind van de lijn gesloten en met behulp van een robot op een pallet geladen. De lijnen kunnen ook meervoudig zijn uitgevoerd.

24/7 

Het pick and place systeem vormt het hart van de installatie: zes of zeven dagen per week, 24 uur per etmaal plaatst een flexibele industriële robot trays in de genormaliseerde kunststof kratten. Er zijn ook systemen met twee tot zelfs vier robots. De robot is gemonteerd in een compact roestvaststalen frame. De beweging van de robotarm is nauwkeurig afgestemd op de afmetingen van het product om een maximale snelheid te realiseren en het product in de krat te plaatsen. Het product kan tijdens de beweging gedraaid worden om het verlangde beladingspatroon, dat samenhangt met de productafmetingen, in de krat te verkrijgen. De overschakeling op een andere productafmeting kan onmiddellijk plaatsvinden. Er is geen sprake van mechanische aanpassingen en van een stilstandtijd.

Lees het hele artikel in de maart-editie van a&b

bron: a&b

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden