Laatste nieuws:

DEVENTER, 18 maart 2010 07:38

Machineveiligheid: wie is de fabrikant?

Tijdens de uitvoering van werken gebeurt het steeds vaker dat er een discussie ontstaat over wie er verantwoordelijk is voor het aanleveren van de benodigde certificaten volgens de Machinerichtlijn, met andere woorden: 'wie is de fabrikant?'

'
1/1

Welke verantwoordelijkheden en verplichtingen heeft een adviesbureau dat namens een klant een ontwerp/bestek opstelt en op de markt brengt, zonder als eindgebruiker op te treden?  Kan de verantwoordelijkheid voor het verkrijgen van de certificering contractueel bij de aannemer gelegd worden in het bestek, dat op de markt gebracht wordt?  En wat zijn de verantwoordelijkheden en verplichtingen van de adviseur bij controle van de (detail)tekeningen die zijn opgesteld door de aannemer,en naar aanleiding van het bestek?  Moet een adviesbureau bij het opstellen van een ontwerp en/of bestek ook een Technisch Dossier of andere ontwerpdocumenten bijhouden conform de Machinerichtlijn?

Prijskaartje

Concrete vragen over de toepassing van de Machinerichtlijn zijn er nog volop. Vragen die dikwijls van fundamenteel belang zijn voor het goed uitvoeren van werkzaamheden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die bezoekers aan het Safety Event op 27 april al vooraf stellen aan een deskundig team van Safety Doctors. Aan het consulteren van deze specialisten hangt natuurlijk een prijskaartje. Maar daar staat op 27 april wel een heel uitzonderlijk laag bedrag op: voor slechts € 59 (de toegangsprijs voor de gehele dag, inclusief lunch e.d.) krijgt iedereen antwoord op zijn vragen.

Learn-shops

Het Safety Event vindt op 27 april plaats in het Evoluon in Eidhoven en duurt van 8.45 tot 17.00 uur. Deelnemers profiteren niet alleen van de diensten van de Safety Doctors, maar ook van diverse 'learn-shops', presentaties over de technische en juridische aspecten van de richtlijn, of over de handhaving door de Arbeidsinspectie. Bovendien is er een safety-markt ingericht, waar verschillende aanbieders hun oplossingen voor safety-probelemen presenteren.

Schrijf nu in en stel een vraag aan de Safety Doctors

of

Bekijk hier het dagprogramma

bron: Safety Event 2010

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden