Laatste nieuws:

ZWANENBURG, 28 januari 2010 13:40

KSB Ontvangt omvangrijke order voor vijf pompstations

KSB heeft opdracht gekregen voor de inrichting en uitrusting van een vijftal pompstations in Algerije. De levering omvat 30 aggregaten en is bestemd voor het ongeveer 200 km ten zuid-oosten van Algiers gelegen project “Setif Est”.

Computersimulatie van een nieuw ontwikkelde pomp van de serie RDLP van KSB'
Computersimulatie van een nieuw ontwikkelde pomp van de serie RDLP van KSB
1/1
De grootste pompen zullen worden voorzien van elektrische aandrijvingen met een vermogen van 5.200 kW en een totaalgewicht van ongeveer 40 ton hebben. Bij volledige belasting zal elk van de 30 aggregaten 1440 liter per seconde verpompen. Om corrosie te voorkomen worden alle waaiers van speciaal staal vervaardigd.
Omdat het eerste pompstation ondergronds aan de voet van een stuwdam wordt gebouwd, zijn de zes aggregaten van het pompstation met het oog op de beschikbare plaatsruimte verticaal uitgevoerd. De overige 24 pompen hebben nieuwe technische kenmerken, die door de Duitse pompenfabrikant zijn ontwikkeld. Zo hebben de ontwerpers van KSB op verzoek van de opdrachtgever een eentraps-uitvoering van de decennialang beproefde serie RDLP geconstrueerd. Gewoonlijk past men bij de gegeven opvoerhoogte van 250 meter meertraps-aggregaten toe.
De vijf pompstations zijn onderdeel van een langeafstandswaterleiding, waardoor 190 miljoen kubieke meter water per jaar zal worden verpompt. Daarvan zal 40 miljoen kubieke meter de 700.000 inwoners van de stad d'El Eulma voorzien. De resterende 150 miljoen kubieke meter zal men gebruiken voor de bevloeiing van 30 000 ha landbouwgrond.
Algerije maakt zich met dit project gereed voor het "post-aardolie"-tijdperk en investeert op grote schaal in de watervoorziening alsmede in het veiligstellen van de voedselvoorziening van de bevolking. De streek Setif moet in 2014 in 15% van de Algerijnse behoefte aan graan voorzien.De levering van de pompen zal naar verwachting eind 2010 beginnen en medio 2011 zijn voltooid.

bron: KSB

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
15 mei 2024 - Evenementenhal Hardenberg
Maakindustrie Expo
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden