Laatste nieuws:

, 22 september 2009 13:07

NHL Computer Vision Lab haalt 100ste project binnen

Het kenniscentrum Computer Vision Lab, onderdeel van NHL Kennis en Bedrijf, timmert sinds 1996 hard aan de weg in Nederland als koploper op het gebied van computer vision binnen het hbo. Medewerkers van het Computer Vision Lab doen samen met NHL-studenten onderzoek en voeren projecten uit voor het bedrijfsleven. Het kenniscentrum telt inmiddels vijf onderzoekers en heeft deze maand het 100ste project opgestart.

'
1/1

Het Computer Vision Lab van NHL Kennis en Bedrijf is gespecialiseerd in het automatiseren van visuele inspecties. Een computer interpreteert beelden die met een camera zijn vastgelegd. Deze vervangt als het ware het menselijk oog. Met behulp van computer vision kunnen productieprocessen efficiënter en nauwkeuriger verlopen. Werkzaamheden die nu nog vaak door mensen worden gedaan zoals sorteren of kwaliteitscontrole, worden met behulp van computer vision volledig geautomatiseerd. "Dit honderdste project is een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn. Het gebruik van computer vision wordt steeds belangrijker in het hedendaagse productieproces. Wij zullen in de toekomst onze kennis en technieken verder uitbreiden", aldus Jaap van de Loosdrecht, coördinator van het kenniscentrum. Het honderdste project van het Computer Vision Lab is een samenwerking met Security Transfer in Lelystad. Dit bedrijf ontwikkelt fraude detectiesystemen voor waardedocumenten. Mensen gebruiken wereldwijd nog steeds veel cheques, maar hier wordt ook veel mee gefraudeerd. Het Computer Vision Lab heeft voor de detectiesystemen van Security Transfer software ontwikkeld om fraude sneller en eenvoudiger op te sporen. Omdat fraudeurs steeds andere methoden voor fraude ontwikkelen, is het systeem zo gemaakt dat het eenvoudig en snel kan worden aangepast aan nieuwe vormen van fraude.

 

Toekomst

 

De vraag van het bedrijfsleven naar automatisering van visuele inspecties neemt de laatste jaren sterk toe. Omdat kwaliteitscontrole van producten steeds belangrijker wordt, zal de deze groei verder doorzetten. Het Computer Vision Lab vindt het belangrijk om de kennis op het gebied van computer vision uit te dragen bij zowel het bedrijfsleven als het hbo. Op deze manier kan het bedrijfsleven profiteren van de kennis die de NHL in huis heeft. Bovendien krijgen studenten meer praktijkgericht onderwijs op dit gebied. Het Computer Vision Lab zal een brugfunctie vervullen tussen het fundamenteel onderzoek en het bedrijfsleven door toegepast onderzoek uit te voeren op het gebied van computer vision.

bron: FEDA

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (32)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden