Laatste nieuws:

, 15 juli 2009 09:10

Drie stageprojecten bij THV genomineerd voor Innovation Awards

Dit jaar werden maar liefst drie stageprojecten van het VHTI genomineerd voor de Innovation Awards die Innovatie Centrum Kortrijk toekent in de categorie Mechanica & Techniek.

'
1/1

Dat de Group Thermote & Vanhalst (TVH) veel belang hecht aan de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, bewijst de onderneming ondermeer door ieder jaar weer stageplaatsen te reserveren voor de studenten van het VHTI. Ze kunnen er onder de vakkundige begeleiding van TVH-medewerkers sleutelen aan de realisatie van hun eindwerken. De eindwerken zijn een mooi resultaat van de goede samenwerking tussen studenten, begeleiders en de verschillende betrokken TVH-afdelingen. De genomineerde projecten worden niet alleen gewaardeerd door het Innovatie Centrum Kortrijk, maar ook door TVH zelf. De realisaties zullen namelijk worden geïntegreerd in het atelier en zo mee de kwaliteit helpen verzekeren van zowel de nieuwe als de 'rebuild' onderdelen.

 

Projecten 

 


Project 1 is een testbank voor hydraulische ventielen om hydraulische ventiel- of stuureenheden te testen op een manier die de werkelijkheid maximaal benadert. Een project van studenten Wouter Huyghe en David Depoortere, onder begeleiding van TVH-medewerker Geert Noë. Project 2 is een testbank voor starters die toelaat om alle types startmotoren snel op te spannen en te testen, waarbij zowel lange duurtesten als korte belastingen worden gesimuleerd. Een project van studenten Joeri Bonte en Karel Lateur, gerealiseerd onder het toeziend oog van TVH-begeleiders William Desmet en David Lips-D'hoore.
Project 3 is een testbank voor hydraulische cilinders waarmee alle types van hydraulische cilinders getest kunnen worden. Dit kan zowel op eindeloop als halfweg slag gebeuren, met en zonder tegendruk. Een project van studenten Karel Vanhaecke en Michel Verstraete met als TVH-begeleiders Geert Claerhout en David Lips-D'hoore. << (GL) (foto: THV, testbank voor hydraulische ventielen)

bron: Engineeringnet

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden