Laatste nieuws:

, 18 juni 2009 07:30

COPA-DATA: zenon bestuurt Siemens Simotion over TCP/IP

Asbesturingen met vrij programmeerbare software zijn vandaag de dag niet meer weg te denken in de Automatisering, zo ook bij de Siemens Simotion Serie met haar ethernet interface. Vooropgesteld: de koppeling sluit probleemloos aan.

'
1/1

zenon gebruikers benutten over de TCP/IP verbinding natuurlijk alle functies van de Simotion. Terwijl andere aanbieders adviseren om de s7-driver met zijn beperkingen te gebruiken, heeft COPA-DATA in het  interne HMI/SCADA systeem  een speciaal geprogrammeerde driver ontwikkeld. Voor Günther Haslauer, directeur van de ontwikkelingsafdeling van COPA-DATA, een duidelijk besluit: „Simotion is natuurlijk geen S7. Wie zijn eigen driver verzwakt, verzwakt ook een deel van de asbesturing. Onze klanten profiteren met onze op maat gemaakte driver van comfortabele extra's, zoals de invoer van de instelparameters direct in  de visualisatie.

 

Besturing

 

Met zenon heeft men niet alleen toegang tot de S7-compatibelen, het vrij programmeerbare deel van Simotion. Ook de asbesturing is beschikbaar voor lees- en schrijfacties. Natuurlijk zonder extra vreemde componenten zoals bijvoorbeeld Simatic Net, maar volledig direct zoals bij de native drivers COPA-DATA wordt gebruikt. Sterke punten van de Simotion-driver van COPA-DATA komt in het bijzonder naar voren in zijn samenwerking met VBA. Zo kan men bijvoorbeeld over een multi-driver project een automatische driver omschakeling instellen. zenon productmanager Reinhard Mayr: „Onze klanten benutten met zenon het volledige pakket van Simotion en sluiten die naadloos op hun SCADA aan."

bron: SigmaControl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden