Laatste nieuws:

, 19 mei 2009 07:25

Nederland ontvangt meeste buitenlandse investeringen

Nederland was in 2008 van alle 27 EU-landen de grootste netto-ontvanger van buitenlandse investeringen. Ons land ontving in totaal 9 miljard euro meer uit het buitenland dan het zelf had geïnvesteerd. Dit heeft het Statistisch Bureau van de Europese Unie bekend gemaakt.

'
1/1
Alle EU-landen samen hebben vorig jaar meer in het buitenland geïnvesteerd dan zij ontvingen, in totaal 182 miljard euro. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2007. Luxemburg, Frankrijk en Groot-Brittannië blijken de grootste investeerders in het buitenland. Nederland is vooral actief op de Europese markt. Buitenlandse investeringen zijn een belangrijke motor voor de economische groei. Ze zorgen voor meer concurrentie en werkgelegenheid. Voor het aantrekken van buitenlandse investeerders heeft het ministerie van Economische Zaken 30 jaar geleden de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) opgezet. De NFIA geeft informatie, strategisch advies en praktische hulp aan buitenlandse bedrijven die willen investeren in Nederland, in nauwe samenwerking met regionale acquisitiepartners. Daarnaast werkt de NFIA nauw samen met het netwerk van Nederlandse ambassades, consulaten-generaal en Netherlands Business Support Offices over de hele wereld.
Netherlands Foreign Investment Agency

De NFIA ondersteunde in 2008 182 buitenlandse investeringsprojecten. Meer dan de helft van de investeringsprojecten kwamen voor de rekening van Verkoop- en marketingkantoren en Europese distributiecentra. De energie- en watersector investeerde het meest in Nederland (480 miljoen euro), terwijl de informatietechnologiesector voor de meeste arbeidsplaatsen zorgde (604). De VS en Azie speelden een belangrijke rol in de  investeringsprojecten. De helft van de projecten was afkomstig uit Azië.

bron: Economische Zaken

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden