Laatste nieuws:

, 15 februari 2009 15:45

Nederlandse bedrijven vinden samenwerking in India

Tijdens de economische missie van staatssecretaris Heemskerk naar India hebben verschillende bedrijven overeenkomsten gesloten om met Indiase bedrijven samen te gaan werken. Het gaat om de gebieden design, techniek, ICT en biotechnologie.

Staatssecretaris Heemskerk tijdens een bezoek aan KF Bioplants. Dit bedrijf is een samenwerking tussen het Indiase Kumar Gen en de florist De Kwakel BV uit Nederland.'
Staatssecretaris Heemskerk tijdens een bezoek aan KF Bioplants. Dit bedrijf is een samenwerking tussen het Indiase Kumar Gen en de florist De Kwakel BV uit Nederland.
1/1

'Uit deze nieuwe banden tussen Nederlandse en Indiase ondernemers blijkt dat beide landen ook tijdens de economische crisis veel voor elkaar kunnen betekenen. En er is ruimte voor nog veel meer,' aldus Heemskerk.
Tijdens het designseminar in Pune (nabij Mumbai) werden woensdag verschillende overeenkomsten getekend. De Nederlandse bedrijven NPK, Flex Innovation Lab en Lava zijn er tijdens de economische missie in geslaagd om een Indiase partner te vinden. Daarnaast gaat de Faculteit voor Industrieel Ontwerpen van de TU Delft samenwerken met de pas opgerichte Indiase designschool Elephantversity. Het Nederlandse wervingsbedrijf IDIS dat werkzaam is in de designsector ondertekende een samenwerkingovereenkomst met Kyoorius Exchange.

Software 

Het Nederlandse Noldus Information Technology wordt leverancier van een laboratorium van Tata Consultancy Services, het grootste softwarebedrijf van India. Noldus zal een bijdrage leveren aan testen van software in het laboratorium. Het bedrijf doet dat door te kijken hoe gebruikers van software reageren op de eerste testversies. Noldus maakt hiervoor gebruik van zelf ontwikkelde sensoren en camera´s die het gedrag, bijvoorbeeld de gelaatsuitdrukking, van de gebruiker tijdens het ontwikkelproces analyseren. 

Het Brabantse detacheringsbureau Technobility, dat zich richt op technisch personeel, sloot met de Amity University (ruim 60.000 studenten) een contract voor de opleiding van kennismigranten die in Nederland hun masteropleiding afronden en daarna bij verschillende projecten aan de slag kunnen. Met andere universiteiten in Delhi en Bangalore zijn overeenkomsten gesloten voor samenwerking en uitwisseling van studenten.

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden