Laatste nieuws:

DEVENTER, 17 november 2008 00:00

Pick & place houdt fabricage scheerkoppen in goede banen

Wie scheerapparaten zegt, zegt scheerkoppen en mesjes, een motor en cosmetica. Philips ontwikkelt zelf de nieuwe scheersystemen; Braincenter World Class Technology staat garant voor de ontwikkeling en bouw van een belangrijk deel van de benodigde productieapparatuur. Plaats van handeling is Drachten. De fabricage is high tech en manarm. Robots, bewerkingsstations en pick & place units maken de dienst uit. De meer arbeidsintensieve assemblage van het scheerapparaat vindt plaats in China.

'
1/1

Scheerkoppen maken betekent chemisch frezen tot op minder dan 1 µm nauwkeurig, het bijna even nauwkeurig verplaatsen van de koppen naar, in en uit de bewerkingsstations en inline meten. Ontwikkeling van bewerkingsprocessen, pick & place en meten gaan hand in hand. Scheerkoppen hebben al meer dan zestig jaar ontwikkeling achter zich. Tot voor kort werden zowel de product- als procesontwikkeling binnen het Philips concern uitgevoerd. In 2007 is de proces ontwikkeling overgedragen aan BrainCenter.

Partners 

BrainCenter is partner voor World Class Manufacturing oplossingen; voor ontwikkeling van nieuwe en verbetering van bestaande fabricagesystemen. Partners zijn Philips, FEI, ASML, NXP, Océ en anderen. Voor die partners wordt alles wat met duurzame techniek te maken heeft turnkey ontwikkeld, getest en in bedrijf gesteld. Toepassingsgebied is maaksystemen voor micro- en nanofabricage. De organisatie is open, werkt met specialisten die elk meerdere disciplines beheersen. Er wordt gedisciplineerd projectmatig gewerkt met per project een eenduidige omschrijving van toe te passen competenties en resultaten.

BrainCenter World Class Technology is ontstaan door samenvoeging van Basic Engineering en de afdeling Bedrijfsmechanisatie PTE van LG Philips. Basic Engineering is in 1999 gestart als detacheringorganisatie van technisch hoogwaardig personeel en sindsdien verder ontwikkeld als innovatiecentrum voor de ontwikkeling van machines voor micro- en nanofabricage. Begin 2006 telde het bedrijf honderdtwintig hoogopgeleide technici en richt zich op zowel detachering als turnkey-projecten voor industriële oplossingen. In 2007 volgde de overname van Philips DAP Equipment Engineering Drachten met nog eens zestig medewerkers. Het center telt momenteel ruim tweehonderd medewerkers, verdeeld over drie vestigingen in Nederland. Kerncompetenties zijn kennis en toepassing van ECM en EDM, lasertechnieken, machine vision en meettechnieken, robotica, besturingstechnieken en procesoptimalisatie.

Lees het hele artikel in a&b 11/2008

bron: a&b

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (21)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
19 april 2017 - Den Haag, World Forum
International Robotics Week
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden