Laatste nieuws:

'S HERTOGENBOSCH, 3 november 2008 10:21

Markt maakt kennis met Omrons Profinet-producten

Vorige week organiseerde Omron Europe voor huidige en nieuwe klanten een ‘Profinet event'. Na een Duitse en Britse bijeenkomst was dit de derde editie, dit keer met Nederlandse en Belgische deelnemers. Zij namen in 's-Hertogenbosch een kijkje in de keuken van de nieuwste netwerkontwikkelingen.

'
1/1

Globalisering vraagt om flexibiliteit. Om machines, systemen en oplossingen wereldwijd te leveren en ondersteunen speelt Omron in op lokale behoeften en voorkeuren. De mogelijkheid om uit verschillende open industriële netwerken te kiezen zorgt voor een goede aansluiting op ieder systeem, overal in de wereld. In de Europese industriële automatiseringsmarkt is een sterk groeiende acceptatie van ethernet te zien. Eén van de veelbelovende industriële ethernet-protocollen is Profinet, waarmee wordt doorgebouwd op de met Profibus opgedane kennis.
Omron Europe heeft ervoor gekozen om Profinet I/O te ondersteunen in de modulaire CJ PLC-serie, en in het SmartSlice remote I/O systeem. De eerste producten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met gebruikers die een efficiënte, betrouwbare en toekomstgerichte oplossing zochten voor hun applicatie. Door gebruik te maken van de standaard in Profinet vastgelegde functies voor controller- en netwerkredundantie is een flexibel systeem opgezet, waarbij de gebruiker grote vrijheid heeft om de voor hen meest passende architectuur te kiezen.

Centrum 

De vestiging in 's-Hertogenbosch is het Europese centrum voor ontwikkeling, productie, distributie en marketing van industriële automatiseringsproducten. De deelnemers kregen er een introductie over Omron waarin Europees R&D Manager Tim Foreman onderstreepte dat de fabriek in 's-Hertogenbosch nog steeds kan concurrren met lagelonenlanden door te vergelijken op kwaliteit, levertijd en kosten. Een rondleiding door de fabriek toonde Omrons Low-Cost Intelligent Automation concept, waarin geautomatiseerde inspectie van handmatige productiestappen zorgt voor een minimalisering van productiefouten. De eerste dag werd afgesloten door gastspreker Bert van der Linden van ATS Global die inging op de historie en trends van de industriële netwerken.
Op de tweede dag introduceerde product manager Theo Mattaar de werkingsprincipes van Profinet en de in 's-Hertogenbosch ontwikkelde producten. Een gedetailleerde uitleg over de geïntegreerde redundantiefuncties in Omrons Profinet IO-producten, en een praktische demonstratie hiervan, sloten de dag af.

Brabantse nacht 

Onder de deelnemers waren vooraanstaande bedrijven uit onder andere de maritieme en baggerindustrie, de tuinbouw en systeem-integratoren. Elk van deze bedrijven heeft een andere benadering van het gebuik van netwerken in de automatisering en het was voor alle partijen boeiend om opvattingen en ervaringen uit te wisselen tijdens lunch, diner en tot diep in de Brabantse nacht...

bron: Omron

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden