Laatste nieuws:

UTRECHT, 1 oktober 2008 22:49

Aandrijftechniek Innovatie Awards voor Electro Abi en Eriks Aandrijftechniek

Tijdens de beurs Aandrijftechniek & Factory Automation in Utrecht zijn de winnars bekend gemaakt van de tweejaarlijks uitgereikte Innovatie Awards. Electro Abi kreeg de Product Award en Eriks Aandrijftechniek (voorheen Flexion) de Applicatie Award .

'
Rechts
1/2
De Product Award 2008 werd door een deskundige jury, waarin ook a&b-hoofdredacteur Richard Bezemer zitting had, toegekend voor de roestvast stalen fanmotor van Electro Abi in Haarlem. De divisie Hydrauliek van Eriks Aandrijftechniek in Roermond won de Applicatie Award voor het elektrohydraulische containerafzetsysteem.

De jury onder leiding van prof.dr ir. Job van Amerongen van de Universiteit Twente was vooral onder de indruk van concept van de RVS fanmotor. Zogeheten submerged motoren, die in het medium zelf draaien, hebben de toekomst omdat er minder afdichtingen in nodig zijn en de kans op lekkages daardoor vermindert. Zeker bij media die minder milieuvriendelijk zijn, is dit uit het oogpunt van duurzaamheid een pluspunt. Qua innovatie en toegevoegde waarde voor de gebruiker scoort dit grensverleggend product heel goed. De jury denkt ook dat het business-potentieel groot is, ondanks dat het om een custom made product gaat voor één klant. De door Electro Abi toegepaste technologie kan ook voor andere markten worden ingezet.

RVS fanmotor, Electro ABI B.V.
Deze motor werkt volledig drukvast tot 40 bar en draait in het medium, in dit geval heliumgas. Electro ABI geeft hiermee de richting aan voor de toekomst, waarin het belangrijk wordt motoren te ontwikkelen met statische afdichtingen die in het medium kunnen draaien.

Eaton Ultronics Canbus gestuurde schuiven, Flexion B.V.
Flexion heeft in nauwe samenwerking met twee partners een intelligent systeem gebouwd voor de besturing van hydraulische klepsystemen via Canbus. Het is bedoeld voor een containerafzetsysteem op een vrachtauto en communiceert direct met het motormanagementsysteem.

De beurs Aandrijftechniek & Factory Automation is nog te bezoeken tot en met vrijdag 3 oktober.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden