Laatste nieuws:

UTRECHT, 1 augustus 2008 00:00

De Industriele Week 2008: Het vakevenement voor de Nederlandse industrie

Met thematische TechTours en een website waarop bezoekers dwars door alle catalogi van de deelbeurzen kunnen zoeken, zal de Industriële Week dit jaar nadrukkelijk gepositioneerd worden als hét vakevent voor de totale Nederlandse industrie.

De Industriële Week, van 30 september tot en met 3 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, is dit jaar nog breder opgezet dan twee jaar geleden. Naast de vakbeurzen Macropak, Aandrijftechniek en Industrial Processing, maken twee ICT-beurzen deel uit van het concept: ICT & Logistiek en Industrie & ICT. Duizend exposanten tonen in de eerste week van oktober de bezoekers hun nieuwste oplossingen voor de actuele problemen in de industrie. Van aandrijftechniek tot verpakkingen, van pompen en compressoren tot slimme automatiseringsconcepten en ICT-toepassingen: de bezoeker vindt het allemaal onder één dak. "Je kunt efficiënt kennis opdoen, de nieuwste ontwikkelingen zien, leveranciers en collega's ontmoeten en sfeer in de branche proeven", vat projectmanager Mirjam van den Bogaard het samen.

Meerwaarde totaalconcept
Ervaringen van zowel exposanten als bezoekers van vorige keer, illustreren dat het brede concept van de Industriële Week aanslaat. "Het heeft duidelijk meerwaarde", zegt Mirjam van den Bogaard. "Bezoekers doen inspiratie op door buiten hun eigen werkveld te kijken." Met het concept worden bezoekers aangespoord om ook buiten hun eigen discipline te kijken. Dat is precies de trend die je in de industrie ziet. Steeds vaker werken hier multidisciplinaire teams samen aan oplossingen. Optimalisatie zal bovendien steeds vaker gevonden worden in de gehele keten, door de verschillende stappen beter op elkaar af te stemmen. "In programma's als lean en six sigma's wordt niet voor niets uitgegaan van een benadering van het totale proces, en niet alleen jouw deel", merkt Van den Bogaard op.
Het concept van de Industriële Week biedt de beursorganisator ook de kans om snel in te spelen op actuele trends in de industrie. Zo is er dit jaar een paviljoen Industrie & Veiligheid in hal 8. Hier presenteren bedrijven zich die actief zijn met het thema industriële veiligheid.
 
TechTours uitgebreid
Ook worden er TechTours georganiseerd, die dwars door alle beurzen lopen. Mirjam van den Bogaard: "'s Ochtends en 's middags willen we telkens 8 tot 10 TechTours organiseren rond bepaalde thema's. Telkens bezoek je dan zo'n 10 exposanten die nieuws hebben rond dit thema. De exposant mag een pitchtalk van vijf minuten over zijn product of oplossing houden." Onderzoek onder bezoekers van vakbeurzen toont aan dat zij steeds vaker met een shortlist van te bezoeken exposanten naar de beurs komen. "Dat is goed", zegt de projectmanager. "Zo'n voorbereiding maakt het beursbezoek effectiever. Maar we merken nog steeds dat bezoekers vaak nieuws van andere exposanten missen. Daarom organiseren we deze TechTours." In een uur tijd zie je het belangrijkste nieuws rond een thema. Bezoekers krijgen bovendien ammunitie om naderhand een gesprek aan te knopen met de exposant. Om het rendement van de TechTours te vergroten, zal er dit jaar met headsets worden gewerkt zodat de presentaties goed verstaanbaar zijn. Inschrijven voor de tours kan vanaf augustus via de website van zowel de Industriële Week als de vijf beurzen. Tot slot adviseert Van den Bogaard om ook een ronde met ‘open mind' te lopen. "Stel eens een vraag aan een bedrijf dat u niet kent of over een product dat u niet direct linkt met uw praktijk. Wie weet hoort u iets wat u onverwacht verder kan helpen."

Groei
Onder de paraplu van de Industriële Week hangen de vijf deelbeurzen. Het totale evenement zal dit jaar groter zijn dan twee jaar geleden. "De bedrijven willen vaak meer laten zien", zegt Van den Bogaard. Macropak neemt met 330 exposanten (in de hallen 1, 2. 3 en 4) het grootste deel voor zijn rekening. Hier zijn enkele grote partijen uit de Nederlandse verpakkingsindustrie na een lange afwezigheid terug op de beurs. Volgens de projectmanager een teken dat ook zij in het concept geloven. Aandrijftechniek heeft dit jaar 240 deelnemers (in de hallen 9, 10, 11 en 12). Industrial Processing telt er 220 (in de hallen 7 en 8) en de beide ICT-beurzen samen 200 (Industrie & ICT in hal 9; ICT & Logistiek in de hallen 3 en 4). Het wordt dus volle bak in Utrecht.

Ambitieus
Qua bezoekersaantallen is de projectmanager ambitieus. Gerekend wordt op 35.000 bezoekers, flink meer dan bij de vorige editie. Om het bezoekers aanlokkelijk te maken om de Industriële Week te bezoeken, gaat VNU Exhibitions ze op allerlei manieren ondersteunen. Het zal zowel vooraf in de digitale catalogi als op de beurs zelf gemakkelijker worden om specifieke exposanten te vinden. Daartoe kennen bijvoorbeeld alle beurzen dit keer een sectorindeling. In de centrale as van het beurscomplex komen uitgebreide informatiepunten. De toegangsbadge van de bezoekers wordt nog slechts één keer gescand: als ze de Industriële Week binnenkomen. Voor het eerst gaat VNU Exhibitions  de exposanten en bezoekers zelfs na de beurs in contact brengen met elkaar. Mirjam van den Bogaard: "Als bezoekers hun badge op een stand laten scannen, mailen wij ze na afloop een lijstje met bezochte stands als reminder." Zo wil men nog meer vervolgactiviteiten uit het contact tussen de exposant en bezoeker halen.
 

Matchmaking
Bezoekers van de Industriële Week kunnen voor het eerst ook gebruik maken van de matchmaking module, die eerder al eens getest is tijdens de beurs ICT & Logistiek. Bij de aanmelding vooraf kunnen bezoekers hun profiel ingeven en aangeven of zij het interessant vinden om bepaalde andere bezoekers te ontmoeten tijdens de beurs. "Wij matchen de bezoekers op basis van deze profielen. Binnen deze match kan de bezoeker via een internettool maximaal drie afspraken plannen die natuurlijk wederzijds moeten worden bevestigd", legt Van den Bogaard uit. "Zo kun je naast de exposanten ook andere mensen ontmoeten om ideeën uit te wisselen en ervaringen en kennis te delen. Uit ervaring weten we dat wanneer een bezoeker vooraf een afspraak heeft gepland deze niet snel zal worden afgezegd en de beurs daarmee ook harder in zijn of haar agenda staat. Dit is ook de reden dat wij onze exposanten adviseren vooraf aan de beurs afspraken met hun (potentiële) relaties te maken." Tijdens ICT & Logistiek 2007 is hier voor het eerst ervaring opgedaan op kleine schaal. Enkele honderden bezoekers hebben zich toen vooraf aangemeld. Deze zijn allemaal gekomen. "Nu willen we een paar duizend bezoekers op deze manier met elkaar in contact brengen."

Avondopenstelling
Alle vijf de beurzen van de Industriële Week hebben op donderdag 2 oktober een avondopenstelling. De beurzen zijn dan geopend van 10.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds. Op dinsdag en woensdag zijn de beurzen open van 10.00 tot 17.30 uur, 's vrijdags van 10.00 tot 17.00 uur.

De Industriële Week vindt plaats van 30 september tot en met 3 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Meer informatie: www.industriëleweek.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden