Laatste nieuws:

KAPELLEN (B), 4 augustus 2008 10:39

Besturing op maat voor industriële reiniging

De Belgische fabrikant E.D.&A heeft een besturing op maat ontwikkeld voor industriële reinigingsapparatuur.

Bedieningspaneel met toetsenfolie en grafisch scherm. '
Bedieningspaneel met toetsenfolie en grafisch scherm.
1/1

Een Belgische fabrikant van industriële reinigingsmachines ontwikkelde een volledig nieuwe hogedrukmachine te om aan de huidige markteisen op vlak van design en milieunormen te voldoen. E.D.&A. levert al jaren de besturingen voor de vorige generaties van deze machines. De voornaamste doelstellingen bij de ontwikkeling waren “het verhogen van het gebruiksgemak” en “rekening houden met de wereldwijde export”. Deze twee doelstellingen hebben er toe geleid dat de nieuwe machine is voorzien van een duidelijk afleesbaar grafisch scherm van 128 x 64 pixels. De symbolen maken de gebruikersinterface taalonafhankelijk en wereldwijd toepasbaar. De gebruiker kan op dit scherm de status (druk, watertemperatuur, storingen…) bekijken en eventueel instellingen wijzigen.

Het ontwerp is opgebouwd rond een single chip microprocessor met intern geheugen voor het bewaren van machinestoringen. Via een paswoord kunnen monteurs deze storingen opvragen voor diagnose. De besturing heeft analoge ingangen voor het meten van de temperatuur en de waterdruk. De digitale uitgangen zorgen voor de aansturing van de vermogenspomp en enkele kleppen. Het brede voedingsspanningsbereik van 110 V tot 400 V verzekert een vlekkeloze wereldwijde export.

E.D.&A. levert ook de bedieningspanelen met de toetsenfolie, zodat de klant slechts één aanspreekpunt heeft voor de gehele besturingsset.

bron: E.D.&A.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden