Laatste nieuws:

DEVENTER, 26 mei 2008 12:44

Sims Group neemt twee e-recycling bedrijven over

Sims Group Limited heeft bekendgemaakt dat de divisie Sims Recycling Solutions twee e-recycling bedrijven gaat overnemen. De overnames liggen in lijn met de strategie van Sims om meer grip te krijgen op de winstgevende markt van recycling van hoogwaardige IT en elektronische apparatuur.

René Kik, algemeen directeur Sims Recycling Solutions in Nederland, zegt: "De overname van zowel RecommIT Limited in Groot-Brittannië als Accu-Shred Limited in Canada zijn om diverse redenen aantrekkelijk, maar de belangrijkste is dat we hiermee verder groeien als een servicegerichte organisatie. Hergebruik van elektronische apparatuur is een belangrijk onderdeel van de WEEE*-richtlijn en zal in de toekomst een belangrijke component blijven spelen binnen de groeistrategie van Sims Recycling Solutions over alle regio's."

Met de aankoop van het bedrijf Recommit Limited heeft Sims Recycling Solutions haar diensten voor het beheer van waardevolle elektronica uitgebreid. RecommIT (www.recommit.co.uk) is opgericht in 1997 en heeft zichzelf snel ontwikkeld tot één van de leidende IT asset recovery bedrijven in Groot-Brittannië. De dienstverlening omvat inzameling van materiaal, verwijdering van data, inzet van overtollige apparatuur voor hergebruik en de uiteindelijke recycling van onverkoopbare IT assets.

Graham Davy, CEO van Sims Recycling Solutions: "We zijn blij dat we RecommIT kunnen verwelkomen. De infrastructuur van RecommIT in Groot-Brittannië biedt voor Sims een perfect platform voor verdere internationale groei in een belangrijke markt. Er is een groeiend bewustzijn dat ingeleverde elektronische apparatuur kan worden hergebruikt. Dit gegeven, samen met de toenemende aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, maakt het belangrijk voor ons om een complete oplossing aan te bieden voor WEEE.

Accu-Shred Limited is opgericht in 1994 en heeft zichzelf ontwikkeld tot een van de leidende milieuvriendelijke end-of-life elektronica-recyclers van Ontario. Accu-shred biedt elektronica recycling diensten aan Fortune 100 bedrijven en OEM's actief in Ontario. Ook bieden zij diensten aan zoals Return Material Authorization (RMA), bewerking, demontage, vernietiging en recycling van end-of-life elektronica.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden