Laatste nieuws:

, 9 april 2019 08:47

Grijpen zonder perslucht of externe kracht: Gecko gripper wint Robotics Award

Het Deense OnRobot heeft met de Gecko Gripper de Robotics Award gewonnen tijdens Hannover Messe. De Gecko Gripper maakt gebruik van een nieuw type grijptechnologie voor lichtgewicht robots die objecten zonder extra energietoevoer kunnen vasthouden.

Het Deense OnRobot heeft met de Gecko Gripper de Robotics Award gewonnen tijdens Hannover Messe. '
Het Deense OnRobot heeft met de Gecko Gripper de Robotics Award gewonnen tijdens Hannover Messe.
1/1

De Gecko Gripper van OnRobot in Odense, Denemarken, gebruikt een verbindingstechniek gebaseerd op de manier waarop een gekko tegen de rotsen opklimt. Miljoenen kleine haartjes ontwikkelen zogenaamde Van der Waals-krachten, wanneer ze in contact komen met een voorwerp. Net zoals in de natuur kan de Gecko elk vlak en glad oppervlak vastnemen en optillen zonder hiervoor perslucht of een andere externe kracht nodig te hebben. Door de grijpvlakken van het vastgenomen object te kantelen worden deze weer vrijgegeven.

De gripper heeft een payload van 4,1 kilogram en is compatibel met robotarmen van Fanuc, Kawasaki en Universal Robots.

 

Oplaadassistent

 

De tweede plaats ging naar een gezamenlijk project van forwardttc GmbH en Kuka AG voor een kosteneffectieve oplaadassistent voor elektrische auto's voor privé- en commercieel gebruik. Het volautomatische laadproces kan op afstand of via een app worden bestuurd en is dankzij de compatibiliteit met verschillende laadcapaciteiten en laadsystemen geschikt voor alle elektrische voertuigen in de personenautosector.

 

Veldrobot

 

De derde plaats was voor Maskor. Het Instituut voor Mobiele Autonome Systemen en Cognitieve Robotica van de Universiteit van Aken had zich ingeschreven met de autonome veldrobot ETAROB. Deze robot is gespecialiseerd in de economische bestrijding van onkruid in diverse groentegewassen
De Hannover Messe Robotics Award is een initiatief van de Hannover Messe en de Robotation Academy en Konradin Verlag.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden