Laatste nieuws:

, 3 januari 2019 15:50

TIME Magazine zet cobot Panda in top 50 beste uitvindingen van 2018

Het cobotsysteem ‘Panda’ van fabrikant Franka Emika is door TIME Magazine gekozen in de top 50 van beste uitvindingen van 2018.

Het cobotsysteem ‘Panda’ van fabrikant Franka Emika is door TIME Magazine gekozen in de top 50 van beste uitvindingen van 2018.'
Het cobotsysteem ‘Panda’ van fabrikant Franka Emika is door TIME Magazine gekozen in de top 50 van beste uitvindingen van 2018.
1/1

TIME Magazine brengt jaarlijks een lijst uit met de 50 beste uitvindingen van dat jaar. Niet alleen maakte de Panda dit jaar deel uit van de lijst met innovaties, maar nam het ook een prominente plaats in op de cover van het magazine. Tijdens het samenstellen van de lijst kijkt de jury naar verschillende aspecten als originaliteit, creativiteit, invloed, ambitie en effectiviteit. TIME noemt de Panda ‘een revolutionaire robotarm' en geeft aan dat Franka Emika de wereld veranderd door robotica voor iedereen mogelijk te maken.

Franka World

Om de Panda wereldwijd toe te laten treden op de markt gaat Franka Emika wereldwijd partnerschappen aan. Binnenkort zullen zij ook het online platform ‘Franka World' lanceren, waar ontwikkelaars ideeën kunnen uitwisselen en nieuwe oplossingen en toepassingen kunnen delen. Het Nederlandse automatiseringsbedrijf WiredWorkers, gespecialiseerd in collaboratieve robotica, is partner van Franka Emika.

Meer awards

Eerder dit jaar schaarde het magazine Insigths Succes Franka Emika onder ‘de 10 meest ontwrichtende automatiseringsbedrijven'. In een interview met medeoprichter Simon Haddadin wordt duidelijk gemaakt hoe uniek de Franka Emika is, omdat zij de eerste zijn die zich richten op het mkb met geavanceerde robottechnologie.
Professor Haddadin ontving ook al de prestigieuze Gottfried Wilhelm Leibniz Prize 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Duitse Research Foundation aan ‘exceptionele professoren en academici voor hun uitstekende resultaten op het gebied van onderzoek'. Haddadin kreeg de prijs vanwege zijn onderzoek naar robotica en dan met name de interactie tussen mens en machine.

Panda

School of robotics

Eind 2018 opende Haddadin de ‘Munich School of Robotics and Machine Intelligence' aan de Technische Universiteit van München. Het doel hiervan is om de fundamenten van robotica, perceptie en kunstmatige intelligentie te onderzoeken om innovatieve en duurzame technologische oplossingen te ontwikkelen voor de centrale uitdagingen van onze tijd.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden