Laatste nieuws:
Control Techniques BV

UTRECHT, 1 augustus 2008 13:56

De groene draad in aandrijven en besturen

Groen is al meer dan 30 jaar de kleur van Control Techniques. Het beeldmerk groen wordt tegenwoordig gebruikt voor milieu en duurzaam omgaan met de wereld. Ook Control Techniques draagt al jaren haar steentje bij op dit gebied. Op de beurs Aandrijftechniek van 29 september t/m 3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht laat Control Techniques verschillende toepassingen zien op het gebied van energiebesparingen en duurzame energieopwekking. Ook zijn zij genomineerd voor een Innovatie Award samen met één van hun klanten.

'
1/1

Groen, daar herken je Control Techniques aan. Tijdens de beurs Aandrijftechniek staan zij in hal 11. Dit heeft te maken met een wijziging van de hallen tijdens de Industriële Week. De vaste stek bij de deur heeft Control Techniques daardoor moeten verlaten. Maar niet getreurd ze zijn er en groener dan ooit.

Control Techniques heeft in de afgelopen jaren veel "groene" toepassingen op onze wereld neergezet. Voorbeelden zijn regelaars voor velden met zonnecellen, de regelaars voor de bladverstelling en active front end van honderden windmolens en energie uit golven in de zee. Maar ook energiebesparing op havenkranen en in de gebouwautomatisering met koel- en ventilatiesystemen. Hiermee trekt Control Techniques een groene draad in aandrijven en besturen. Deze groene draad zult u ook terugzien op hun stand.

Ook het meedenken in machineconcepten draagt bij aan besparing in kostprijs en energiegebruik. Grote namen uit de industrie werken daarom al jaren samen met deze specialist in aandrijven en besturen.

Tijdens de beurs worden wederom Innovatie Awards uitgereikt. Net als twee jaar geleden is Control Techniques samen met een klant genomineerd. Toen kwamen ze als winnaar uit de bus. De nominatie is dit keer een CNC-gestuurde buizensnijmachine van HGG Profiling Equipment. Deze buizensnijmachine is ontwikkeld voor buizen met een diameter van 50 mm tot 610 mm. De buizen worden ander andere gebruikt voor lantaarnpalen, portalen boven snelwegen en dakconstructies. De machine kan met gas én plasma snijden. Dankzij een nieuw motion control systeem, beperking van de complexiteit van de machine, gerichte functionaliteit en een intergraal machine ontwerp konden veel functies in de behuizing van de machine worden geïntegreerd. Hiermee wordt de stap van handsnijden naar machinesnijden substantieel verkleind en is 3D snijden toegankelijk gemaakt voor een breder publiek.

Control Techniques nodigt u van harte uit op de groene stand B010 in Hal 11 op de beurs Aandrijftechniek in de Jaarbeurs in Utrecht.

Control Techniques

Industriële week 2008

Your succes Our drive

 

Uw succes. Dat is wat Control Techniques drijft. Dat is waar Control Techniques altijd naar streeft. Of het nu gaat om een eenvoudige toepassing of om een zeer complexe applicatie waar veel expertise wordt gevraagd.

Met vijftig medewerkers die zich fulltime bezighouden met elektrische aandrijftechniek is het Sliedrechtse bedrijf de grootste specialist van Nederland. Wereldwijd heeft Control Techniques vijftig eigen vestigingen. Het is onderdeel van het Amerikaanse Emerson Industrial Automation.

Lees hier meer

 

Genomineerd voor Applicatie Award 2008






Voor de tweede maal is Control Techniques samen met een machinebouwer genomineerd voor een applicatie award. In 2006 won Control Techniques samen met Fontijne Grotnes B.V. de Award met de lektester. Nu is Control Techniques samen met HGG Profiling Equipment B.V. genomineerd voor de Applicatie Award met de ProCutter...Lees meer

Control Techniques

  • Genomineerd voor Applicatie Award 2008

What's new

 

Alle producten die ontwikkeld worden, komen voort uit de productbehoeften van de markt. Op innovaties, marktontwikkelingen en de veranderende vraag wordt snel en vakkundig ingehaakt. De kosteneffectieve, kwalitatief hoogwaardige en flexibele productiemethode en -faciliteiten staan garant voor de beste producten voor uw veeleisende toepassingen. Dit samen met de uitgebreide eindtesten, de unieke productgaranties en onze technisch onderlegde sales engineers zorgt voor een perfect werkende en efficiënte applicatie op korte en lange termijn.

 

  • Onze nieuwe HVAC regelaar voor gebouwautomatisering
  • Nieuwe intelligente Digiax ST servoregelaar
  • Optiemodule uitbreiding: EtherCat
  •  

    Klik hier voor meer informatie