Laatste themanieuws:

2 oktober 2013 14:47

Aantrekkelijk

Robin Zander, Hoofdredacteur'
Robin Zander, Hoofdredacteur
1/1

Het is elk jaar weer een verrassing wie er met de Ig Nobel prijzen vandoor gaan. Want wetenschappelijk onderzoek mag dan een serieuze zaak zijn, er valt gelukkig ook het nodige te lachen. Of was het nu andersom? En laat dat nu net de crux van de prijzen zijn. De onderzoeken van de winnaars mogen dan absurd lijken, het gaat om antwoorden op relevante vragen.

Want waarom wil je nu weten of opera een gunstige invloed heeft op hartpatiënten als die patiënten muizen zijn? Of dat het echt zo is dat mensen in kennelijke staat zich aantrekkelijker vinden dan in nuchtere toestand? Dat met die muizen heeft dan toch te maken met de vraag of het brein van invloed kan zijn op het immuunsysteem. En dat met die drank? Uit datzelfde onderzoek blijkt dat het brein en alcohol van zo grote invloed zijn op elkaar dat zelfs als je alleen maar denkt dat je gedronken hebt je gedrag al verandert.

Het is zeker de moeite waard om naar de uitreikingsceremonie te kijken. Op www. improbable.com/ig is te genieten van de onderzoekers die een minuut krijgen om hun onderzoek toe te lichten voor ze door een achtjarig dametje - Miss Sweety Poo - worden weggehoond: "Please stop, I'm bored. Please stop, I'm bored." En denk niet dat ze met lege handen het podium verlaten. Dit jaar was de trofee - en die wordt door een echte Nobelprijswinnaar uitgereikt - een hamertje achter glas. Boven de hamer is te lezen: In case of emergency use hammer to break glass. Plus een bedrag van 10 triljoen dollar. Zimbabwaanse helaas.

De sprekers op de komende Constructeursdag op 19 november in de Fabrique in Maarssen hoeven niet bang te zijn voor Miss Sweety Poo of zelfs maar haar Nederlandse nichtje. Kijk zeker op www. engineersonline.nl/constructeursdag. De dag staat in het teken van ontwerpen anno nu en in de toekomst en gaat van lichtgewicht ontwerpen via ‘groen' naar mechatronica, en echte productie in metaal met 3D-printing. Genoeg voor een machinebouwer om warm voor te lopen. En ja. Er is een borrel. Dus het is sowieso aantrekkelijk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief