Laatste nieuws:

, 27 juli 2022 11:08

Schaeffler koopt Ewellix

Schaeffler neemt in een aandelentransactie voor ongeveer 582 miljoen euro de Ewellix Groep, over van investeringsmaatschappij Triton Fund V. De overname van het in lineaire techniek gespecialiseerde voormalige SKF-onderdeel moet nog worden beoordeeld en goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten. Tegen het eind van dit jaar moet de zaak beklonken zijn.

Schaeffler neemt de Ewellix Groep over investeringsmaatschappij Triton Fund V'
Schaeffler neemt de Ewellix Groep over investeringsmaatschappij Triton Fund V
1/1

Ewellix ontwikkelt en maakt onder andere elektromechanische industriële actuatoren en hefkolommen, alsmede rollenomloopgeleidingen voor gebruik in de robotica, medische technologie en in mobiele machines. De onderneming heeft zes productie- en assemblagefaciliteiten in de VS, Europa en Azië, en onderhoudt 16 verkoopkantoren in 15 landen en een netwerk van ongeveer 550 distributeurs. In 2021 werd een omzet van ongeveer 216 miljoen euro behaald. Voor het volledige jaar 2022 wordt een omzet van ongeveer 250 miljoen euro verwacht. Al in 2024, zo is de verwachting, zal de overname de winst per aandeel Schaeffler AG met enkele procenten verhogen.

Sterk complementair

Schaeffler ziet het productassortiment als sterk complementair aan dat van hun divisie Industrie. Bovendien stelt de overname van Ewellix Schaeffler in staat zich sterker dan voorheen te concentreren op drie belangrijke trends in de industriële sector. Ten eerste de tendens naar elektromechanica ter vervanging van of als aanvulling op hydraulische of pneumatische systemen; ten tweede de tendens naar hogere efficiëntie; en ten derde de tendens naar automatisering en robotica. Ewellix maakt gebruik van een modulair actuatorsysteem dat het mogelijk maakt om snel en rendabel applicatie-specifieke klantoplossingen te ontwikkelen. Door de combinatie met het Schaeffler-portfolio moeten in de toekomst nog meer klantspecifieke oplossingen op basis van intelligente ontwerpprincipes mogelijk zijn.

Consequente strategie

Klaus Rosenfeld, voorzitter van de Raad van Bestuur van Schaeffler AG: "Met de overname van Ewellix versterken wij onze industriële activiteiten en zetten wij onze strategie ook in wisselvallige tijden consequent voort. De overname draagt bij tot een verdere diversificatie van onze activiteiten als wereldwijde toeleverancier aan de automobiel- en de industriesector en tot nog sterkere investeringen in aantrekkelijke groeimarkten. De transactie is een nieuwe mijlpaal op weg naar een nog betere afstemming van de Schaeffler Groep voor de toekomst". De gezamenlijke focus ligt op snelgroeiende marktsectoren zoals industriële automatisering, robotica, medische technologie, de levensmiddelen- en drankenindustrie en mobiele machines.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden