Laatste nieuws:

, 28 mei 2019 11:41

De futuristische rijsimulatoren van Renault

Veiligheid en prestaties staan voorop bij de ontwikkeling van autonome voertuigen. Daarvoor zijn road simulator tests nodig. Renault bereidt zich momenteel voor op de lancering van haar nieuwe 25 miljoen euro kostende Technocenter. Dit huisvest één van de meest geavanceerde dynamische rijsimulatoren ter wereld.

Impressie van het bewegingsplatform, een hexapod met roterend platform, geplaatst bovenop een x-y-tafel met lineaire motoren die de geleidingssystemen besturen. '
Impressie van het bewegingsplatform, een hexapod met roterend platform, geplaatst bovenop een x-y-tafel met lineaire motoren die de geleidingssystemen besturen.
1/1
Bosch Rexroth levert het bewegingsplatform voor de nieuwe rijsimulator, die wordt gebouwd door AV Simulation. Het platform bestaat uit een high performance hexapod met roterend platform, geplaatst bovenop een x-y-tafel. Er kan een versnelling van maximaal 1 g worden bereikt, evenals snelheden tot 9 m/s in alle horizontale richtingen. Daarbij bevat het platform nieuwe technologieën en lineaire motoren om belastingen tot 6000kg mogelijk te maken.
Het motion-platform beschikt over een aantal ingebouwde veiligheidsmaatregelen; zowel mechanische functies als software worden zo ingezet dat het systeem de geprogrammeerde limieten niet kan overschrijden. Één van de veiligheidsvoorzieningen, is de 'Safety on Board'-technologie, waarmee de motoren en drives zijn uitgerust.
Waar eerdere systemen nog op een tandheugelontwerp steunden, worden nu lineaire motoren gebruikt. De installatie van het nieuwe platform begint in het derde kwartaal van dit jaar en zal tegen het einde van 2019 voltooid zijn. Lees meer over dit project deze maand in het magazine Aandrijven en Besturen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden