Laatste nieuws:

, 22 januari 2019 10:49

RoboHouse fieldlab van start: vraagbaak voor geavanceerde robotica

Op de TU Delft Campus is een nieuw fieldlab van start gegaan: RoboHouse. In dit fieldlab voor geavanceerde robotica kunnen bedrijven en instellingen terecht die vragen hebben over de inzet van slimme robots in hun organisatie of productieproces.

RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten gebruik maken van de faciliteiten. '
RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten gebruik maken van de faciliteiten.
1/1

RoboHouse is een initiatief van TU Delft, TNO, RoboValley, Festo en ABB Robotics. "Veel bedrijven beseffen dat er winst te behalen valt door het automatiseren van bedrijfsprocessen, maar ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen", zegt manager Jaimy Siebel. "Bij RoboHouse kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica, maar wij helpen hen ook met het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen worden vervolgens ook gevalideerd in het testcentrum van RoboHouse."

Programmeren robotarm 

RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten gebruik maken van de faciliteiten. Momenteel hebben de studenten van de minor robotica al een teamruimte in RoboHouse.

Daarnaast biedt RoboHouse voor een breed publiek cursussen aan, bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm in een robot operating system of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk.

RoboValley 

Het lab is gevestigd in het gebouw waar ook RoboValley zit. Het pand werd afgelopen jaar volledig opgeknapt en verbouwd en biedt nu een demonstratieruimte voor geavanceerde robots, een testruimte en een werkplaats.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden